Nå spilles samtlige MGP-låter daglig på NRKP1

– Kvaliteten på låtene i MGP har blitt så mye merkbart bedre de siste årene at det er helt naturlig å gi dem fokus i vår kanal, som er Norges største radiokanal. Det sier musikkprodusent i NRKP1, Finn Ulrik Berntsen til escNorge. Han mener årets MGP er det beste på veldig mange år. Fra og med mandag 26.februar og fram til den norske finalen 10.mars skal samtlige av årets finalister spilles daglig i kanalen. I tillegg er låta «Stop the music» med Charla K listet for ordinær spilling, og har vært det i tre uker. Vi i escNorge har tatt en prat med NRKP1s musikkprodusent om hva han synes om årets låter. 

Finn Ulrik Berntsen har i en årrekke jobbet med musikk i NRK. Både som musikkprodusent og anmelder. I år er han imponert over nivået i MGP.

– For å være helt ærlig så var det i noen år mye «rart» i både MGP og Eurovision. Musikk som ikke var like lett å ta inn for spilling i vår kanal. I år er det noen låter som passer bedre for radio, enn andre. Men det er ingen av låtene vi overhodet ikke kan spille. Det har jo vært en tradisjon å spille vinneren av MGP i vår kanal, og jeg kan ikke se at vi ikke kommer til å gjøre det i år også, siden de fleste låtene holder en så høy kvalitet.

Vi spør om hva han har noe å innvende mot årets MGP-låter

– De er kanskje litt like. Tidligere har det vært vanligere at det er med en eller to låter som virkelig står ut fra de andre. Enten fordi det er f.eks en Bettan med, eller at låta er i en så spesiell genre eller på en anenn måte står veldig ut. I år er det ti gode poplåter, og på den måten er MGP med på å gjøre seg enda mer relevant for både artister og bransjen ellers. Det er ikke lenger stigmatiserende å være med i MGP, slik det kanskje var en periode. At en del «kred-artister» ikke ville delta i denne typen konkurranser. Men nå ser vi artister Frida Ånnevik og Ingeborg Bratland være med i «Beat for Beat», og flere er med i «Stjernekamp» og «Hver gang i møtes». Jeg tror at alle slike programmer er med å redusere terskelen for artister til å delta i MGP. 

Låtene vil når de spilles på NRKP1 enten få en lydannonse oppå forspillet, eller rett før låta hvor artisten presenteres og med informasjon om at denne låta er med i MGP2018. Det var samme ordning i fjor, og Berntsen sier det var så vellykket at det er derfor de vil gjøre det samme i år: 

– Vi fikk utelukkende positive tilbakemeldinger på at samtlige låter ble spilt hver dag i fjor, og derfor var det lett å gjøre det samme i år. Vi har også sendt ut et «skriv» til alle våre programledere om at de før hver låt gjerne kan si mer om artisten, låta og MGP enn det som kommer på denne «lydannonseringen» i forkant av låtene. Vi gjør dette for å være med å backe opp om en av våre aller største og viktigste musikkfestene i Norge. Det snakkes mye om MGP i NRK om dagen, og vi er jo nå seriøst sultne på å få Eurovision på norsk jord igjen.

Rett etter 2010 var det nok noen som tenkte litt sånn, njæææææ, vil vi egentlig ha en slik stor finale for NRKs regning igjen? Men nå, nå er det ingen som sier det lenger. NRKs fokus er å backe opp MGP så godt det lar seg gjøre og være med å bidra til ny seier til Norge, sier Berntsen. 

Siden låtene har et så jevnt og høyt nivå vil det bli en åpen og spennende finale sier Berntsen. 

– I år tror jeg at sceneframføringene vil bli mer avgjørende enn noen gang. Dermed vil det også være åpent helt fram til vi kjenner resultatet, avslutter Berntsen som selv skal være tilstede sammen med kona i Oslo Spektrum under den norske finalen. 

I tillegg til at samtlige låter blir spilt daglig i NRKP1 skal alle artistene være med i Nitimen i uka før finalen. Prosjektleder Stig Karlsen sier også til escNorge at det vil bli mye MGP-stoff på TV den siste uka inn mot finalen, men at han ikke kan si for mye om hva det dreier seg om nå. 

Fram til finalen i MGP 10.mars skal samtlige låter spilles på NRKP1 hver dag. Artistene skal også være gjester i Nitimen i uka før finalen. I tre uker har NRKP1 også sendt programmet «Snart MGP» på kanalen hver lørdag klokka 12.00, der artistene som skal være med i MGP har vært gjester.  Prosjektleder lover mye MGP-fokus på TV i uka før finalen 10.mars. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien