Slik blir startrekkefølgen i MGP

 

Det er Stella og Alexandra som får æren av å åpne årets MGP, mens Alexander Rybak får den gjeve plasseringen i showet som nummer ti i startfeltet. 

I dag la NRK fram start rekkefølgen i årets MGP.  Den ser slik ut: 

  • Stella/Alexandra: «You got me» 
  • Aleksander Walmann: «Talk to the hand»
  • Ida Maria: «Scandilove»
  • Nicoline: «Light me up»
  • Tom Hugo: «I like, I like, I like»
  • Charla K: «Stop the music»
  • Alejandor Fuentes: «Tengo Otra»
  • Vidar Villa: «Moren din»
  • Rebecca: «Who we are»
  • Alexander Rybak: «That´s how you write a song».

 

Hva som er et godt og dårlig startnummer er mye diskutert blant fans og MGP-kjennere. De fleste vil nok mene at det er en fordel å bli plassert enten helt først, eller mot slutten av showet. Om vi ser på strømmetall og oddsen så er tre av de melodiene som har gjort det best på odds og strømmetall blitt plassert mot slutten, med noen unntak. Blant annet Ida Maria som har fått det vanligvis litt tunge startnummeret tre. 

Stig Karlsen sier på NRK MGPs egen nettside at rekkefølgen er utarbeidet for å lage et best mulig TV-show og at hver låt skal få stå fram på best mulig måte. I tillegg er det alltid tekniske forhold som gjør at den ene låta må plasseres her eller der. 

 

Del:
Relaterte artikler