Finale i Festival de Cancao – Portugal har valgt sitt bidrag

Sent søndag kveld var det klart for den store finalen i Festival de Cancao i Portugal. Vertsnasjonen for Eurovision 2018 var klare for å velge sitt bidrag som skal skinne på hjemmebane i Lisboa i mai.

 

Etter to semifinaler stod vi igjen med 14 bidrag i finalen. Opprinnelig skulle Diogo Picarra delta i finalen etter at han vant semifinale 2, men på grunn av at låten hans var veldig lik en eldre portugisisk låt valgte han å trekke seg fra konkurransen. Dermed var feltet mer åpent etter at Diogo trakk seg og det ble en spennende finalekveld.

 

Deltakerne var:

1. Rui David – Sem medo

2. Susana Travassos – A mensageira

3. Peter Serrado – Sunset

4. Joana Espinadha – Zero a zero

5. Lili – O voo das cegonhas

6. Catarina Miranda – Para sorrir nao preciso de nada

7. Joana Barra Vaz – Anda estragar-me os planos

8. David Pessoa – Amor veloz

9. Minnie & Rhayra – Patati patata

10. Janeiro – (sem titulo)

11. Maria Ines Paris – Bandeira azul

12. Anabela – Para te dar abrigo

13. Claudia Pascoal – O jardim

14. Peu Madureira – So por ela

 

Etter en lang og inneholdsrik finale kunne til slutt portugiserne litt før klokka 02.00 i går kveld krone Claudia Pascoal og låta O jardim

som årets vinner av Festival de Cancao og får dermed representere hjemlandet i årets Eurovision Song Contest i Lisboa. Vinnerlåta hører du i videoen nedenfor. Portugal er som vertsnasjon direkte kvalifisert til finalen og hvilket inntrykk låta «O Jardim» gjør på det europeiske publikummet får vi se den den 10 mai i Lisboas Altice Arena.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien