MGP: Noen inntrykk fra generalprøven

Generalprøven på kveldens Melodi Grand Prix er nettopp avsluttet i Oslo Spektrum. Tross noen tekniske feil og litt rot i manuskriptet til programlederne kan vi love TV-seerne et morsomt og underholdende show i kveld.

Programmet åpner med at programlederne fremfører et musikalsk medley over tidligere MGP-vinnere, før vi får en kjapp presentasjon av de ti deltakerne og en gjennomgang av stemmesystemet. Scenen i år er større enn før, med en catwalk og en liten scene ute blant publikum.

Ganske raskt braker det så løs med selve låtene, og her var det mye trøkk og god innsats fra samtlige artister. Flere av dem har meldt om litt småsykdom i dagene før finalen, men stemmemessig var det lite å spore av dette under dagens opptredener. Sort er en gjennomgangsfarge både i scenedekor og i flere kostymer, men både Nicoline og – spesielt – Ida Maria bryter med dette i sine numre. Mange tar hele sceneområdet, inkludert catwalken og den lille scenen i bruk.

Etter at låtene er ferdig fremført, gir hver av de 10 internasjonale juryene sin 12-poenger (mens resten av poengene deres havner i potten med publikumsstemmene). Juryene kommer i år fra Frankrike, Russland, Tsjekkia, Danmark, Bulgaria, Estland, Makedonia, Israel, Sverige og Storbritannia.

Vi får nå et pausenummer – en klassiker fra MGP-historien fremført av originalartisten og opphavskvinnen. Deretter samles alle artistene på scenen før de fire gullfinalistene ropes opp, og vi får en ‘snabbrepris’ på de fire, mens publikum kan fortsette å stemme.

De to deltakerne i gullduellen blir så annonsert. Her kommer to og to artister frem, og en av dem ropes opp som vinner. Disse får så fremføre sine låter på nytt, før fjorårets vinnerlåt, Grab the Moment, fremføres i ny drakt. Helt til slutt røpes utfallet av duellen, og årets vinner er klar.

Skal vi forsøke oss på et stalltips noen timer før det hele braker løs, vil to av escNorges representanter si at gullfinalen går mellom Alexander Rybak og Stella og Alexandra, mens den tredje tipper Rybak og Rebecca – og at det meste da er duket for en ny Rybak-seier.

Så gjenstår det å se om det tipset medfører riktighet…

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien