Dagens bidrag: Aserbajdsjan

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir et nytt bidrag hver dag og i dag er det Aserbajdsjan som skal under lupen.

Aserbajdsjan blir i år representert av Aisel og låten X My Heart. Bidraget er skrevet og produsert av Tim Bran, Dimitris Kontopoulos og Sandra Bjurman.

Som vanlig har Aserbajdsjan valgt sin artist og bidrag internt. Det var flere innsendte bidrag til kringkasteren Ictimai, men valget falt tilslutt på låten X My Heart. Dette blir Sandra Bjurman sitt sjette bidrag for the land of fire. Også Dimitris Kontopoulos har tidligere vært innblandet i andre låter som har konkurrert for Aserbajdsjan.

Aisel er født inn i en familie med musikere, og det var derfor naturlig at også hun valgte den retningen. Hun er kjent i mange forskjellige land blant annet Israel, Nederland, Russland og i hjemlandet Aserbajdsjan.

Navnet Aisel betyr stien til månen, og månen er også et sentralt tema i låten. Pga dette har Aisel uttalt at hun falt for låten med engang hun hørte den.

Til å regissere Aisel sitt sceneshow har hun fått med seg Fokas Evangelinos som står bak flere kjente opptredener i Eurovision. Fremføringene til Dima Bilan i 2008, Ani Lorak i 2008, Helena Paparizou i 2005 og Sergey Lazarev i 2016 har alle Evangelinos sin signatur. Dermed blir Aserbajdsjan absolutt noe å sperre opp øynene for i årets utgave.

Du kan følge Aisel i disse sosiale mediene:

Instagram: aiselofficial

Facebook: AISEL

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien