Dagens Bidrag: Australia

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og dagens land er Australia.

Australia har hatt mulighet til å se Eurovision helt siden 80-tallet, og mange «down under» har valgt nettopp det, og ESC har lenge vært veldig populært blant mange i befolkningen. Men få hadde vel noen gang trodd at landet selv skulle få mulighet til å delta i konkurransen. Men i 2013 startet eventyret med at man under ESC 2013 fikk se en video som introduserte oss for ESC-fansen i Australia. Og i 2014 fikk Australia æren av å være innslag i pausen i den andre semifinalen. I 2015 kom plutselig nyheten om at Australia skulle få være med som gjesteland i ESC dette året i forbindelse med Eurovisions 60-årsjubileum. Guy Sebastian tok Europa med storm og sikret landet en solid debut med 5.plass i finalen som de allerede var direktekvalifisert til siden de var spesialinvitert av EBU. Hvert år siden har Australia fått vært med, og lite tyder på at det vil stoppe med det første. Og Australia har en av de beste statistikkene i konkurransen med alle 3 deltagelsene i topp 10 i finalen.

Hvert år siden debuten i 2015 har SBS Australia valgt å velge både artist og låt internt. Det gjorde de også i år, og denne gangen falt valget på Jessica Mauboy som på mange måter startet Australias reise i Eurovision med at hun sang låta «Sea Of Flags» i den andre semifinalen i København i 2014. Siden den gang har mange ESC-fans ytret et ønske om å få se henne som deltager, og i år blir altså deres bønner hørt.

Jessica Mauboy ble kjent for det australske folk i 2006 da hun var med i den fjerde sesongen av Idol. Der kom hun på 2.plass. I 2008 kom debutalbumet «Been Waiting» og ble det andre mest solgte albumet i Australia i 2009. Fra albumet kommer hennes første 1.plass på hitlisten med «Burn». Siden da har Jessica markert seg som en av de største navnene på musikkscenen i Australia.
Hun har oppnådd fem album som har nådd topp ti på salgslisten, og 16 singler som har plassert seg innenfor de 20 mest solgte på singel-listen. Sangene hennes har blitt streamet over 159 millioner ganger, og musikkvideoene hennes er sett over 39 millioner ganger.

Hun har samarbeidet med store artister som Flo Rida, Pitbull og Snoop Dogg. Hun har også turnert sammen med Beyonce og Chris Brown. I to sesonger har hun spilt hovedrollen i tv-dramaet «The Secret Daughter».

Bidraget Jessica Mauboy skal fremføre i Lisboa heter «We Got Love» og er en storslått power-låt med følsomme vers og eksplosivt refreng. Melodien er laget av Anthony Egizii og David Musumeci, de har også skrevet teksten sammen med Jessica selv. Anthony og David har deltatt som låtskrivere i Eurovision tidligere. De var begge bidragsytere på Isaiahs bidrag i fjor «Don’t Come Easy». Jessica selv håper denne låta kan være med på å løfte troen på menneskeheten og ser man feks på teksten i refrenget finner vi et budskap om å tro på verden vi lever i og at vi har muligheten til å gjøre livene våre bedre:

I know, I know what you must be thinking
That we are powerless to change things
But don’t, don’t give up
‘Cause we got love, ’cause we got love
I won’t throw my hands up to surrender
‘Cause love is stronger than fire
So don’t, don’t give up
‘Cause we got love, ’cause we got love

Australia deltar i den andre semifinalen med startnummer 9.

Hvordan vil Australia gjøre det i Lisboa? Australia 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler