Dagens bidrag: Irland

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og i dag er det Irland som skal under lupen.

Irland er det mestvinnende landet i Eurovision-historien, og de har hele syv seiere å vise til. Siden andreplassen på hjemmebane i Dublin 1997 har det derimot ikke gått nevneverdig bra i konkurransen, og de har kun klart å kare seg til fire topp 10-plasseringer de siste tyve årene.

Etter mange år med en nasjonal finale under direktesendingen av TV-programmet The Late Late Show, endret kringkasteren, RTÉ, strategi og begynte å velge sine artister og bidrag internt. Dessverre har ikke dette sett ut til å gjøre noen forskjell, og Irland har sett finalen fra sidelinjen de siste fire årene. RTÉ gir derimot ikke opp håpet på sin nye utvelgelsesmetode, og i februar annonserte de at Ryan O’Shaughnessy er deres representant i Lisboa.

Den 25 år gamle sangeren og låtskriveren Ryan O’Shaughnessy fra Skerries utenfor Dublin er født inn i musikalsk familie og er den yngste av 3 søsken. Hans onkel, Gary O’Shaughnessy, representerte Irland i ESC 2001 i København med låten Without Your Love.
Det samme året fikk en 8 år gammel Ryan rollen som Mark Halpin i RTÉs såpeopera Fair City, en rolle han spilte i nesten et tiår. I 2014 spilte han også en rolle i den irske filmen Poison Pen, men Ryan hadde allerede begynt å satse for fullt på musikkarrieren etter sin deltakelse i programmer som The Voice of Ireland, The Hit og Britain’s got Talent. I sistnevnte konkurranse smeltet han mange hjerter under sin audition da han fremførte sin egenkomponerte låt No Name. Derfra tok Ryan seg helt til finalen hvor han og kassegitaren til slutt havnet på femte plass.
Videoen av hans audition er nå sett av 46 millioner på Youtube.

I tiden etter Britain’s Got Talent har Ryan fått platekontrakt med Sony, men også startet sitt eget plateselskap ved navn Bayview Records. De siste årene har han turnert i både USA og Canada, og nylig gjennomførte han en to måneders turné i områder som Florida, California og Virginia.

Ryan skal fremføre balladen Together i den første semifinalen 8. mai i Lisboa. Låten er skrevet til Eurovision av O’Shaughnessy selv, i samarbeid med Mark Caplice og Elizabeth Hughes, og den var blant de 300 innsendte bidragene som RTÉ mottok i år.

Du kan følge Ryan O’Shaughnessy i disse sosiale mediene:

Facebook: Ryan O’Shaughnessy

Instagram: Ryan_acoustic

Twitter: Ryan_Acoustic

Hvordan vil Irland gjøre det i Lisboa? Irland 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien