Dagens bidrag: Belgia

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest, og i dag tar vi for oss Belgia.

Belgia har deltatt i Eurovision Song Contest siden den første utgaven av konkurransen i 1956, men har foreløpig bare én seier å vise til: Sandra Kim – 1986. Til tross for en trøblete periode mellom 2005 og 2012, der Belgia kun tok seg til finale i 2010, har de siden den gang nådd topp 10 på resultatlisten ved fire anledninger. Senest i fjor klarte Blance å nå en flott fjerdeplass med City Lights i Kiev.

Annen hvert år bytter den flamske kringkasteren VRT og den vallonske kringkasteren RTBF på å finne representanter til Eurovision. I år er det VRT som har hatt ansvaret for å finne den belgiske representanten. De har valgt artisten internt, og valget falt på Laura Groeseneken.

Laura, eller Sennek som er hennes scenenavn, er fra Leuven og ble født i 1990. Hun er en singer-songwriter som til tross for sin unge alder har rukket å delta på flere store musikkprosjekter. Blant annet var hun involvert i en feiring som markerte 50 år med James Bond-franchisen i 2012, 007 In Concert

Siden 2014 har hun sunget sammen med Ozark Henry, og de har opptrådt på flere av Belgias store festivaler. For tiden jobber Sennek med solokarrieren og skriver sine egne sanger samtidig som hun er sanglærer på musikksenteret Hot Depot i Leuven.
Foruten å drive med musikk jobber hun i en IKEA-butikk i byen Zaventem, men det er lite trolig sangens tittel har noe å gjøre med tiden det tar å sette sammen innholdet i noen av de flate pakkene hun selger der.

ESC-bidraget hennes heter A Matter Of Time og er skrevet av Sennek selv i samarbeid med Alex Callier og Maxime Tribeche.
Sennek var den første artisten som ble annonsert skulle være med i årets Eurovision Song Contest, allerede sent i september i fjor, men hun var en av de siste til å avsløre låten sin.

«Why don’t we go against the tide?
Against all their advice we keep running
We keep on running
It’s just a matter of time

Before it all echoes echoes and goes
Crashing against the walls
Hold my hand and keep your eyes closed
Before it all echoes echoes and falls
I suppose; it’s just a matter of time»

Du kan følge Sennek på disse sosiale mediene:
Facebook: Sennekmusic
Instagram: sennekmusic

Hvordan vil Belgia gjøre det i Lisboa? Belgia 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien