Dagens bidrag: San Marino

I tiden frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. I dag er det San Marino.

Jessika Muscat (29) og Jenifer Brening (21) skal representere San Marino med «Who We Are». Jentene kommer fra henholdsvis Mosta på Malta og Berlin. Muscat er mest kjent for å ha forsøkt å representere Malta på Eurovision-scenen ni ganger, i Junior Eurovision i 2004 og i Eurovision alle årene fra 2009 til 2016, hvor beste plassering er sjuendeplass på siste forsøk. Brening har blant annet deltatt i den tyske versjonen av Idol i 2014.

I år arrangerte San Marino en nasjonal uttaking for første gang siden debuten for ti år siden. 11 bidrag var med i finalen, der Jessika ft. Jenifer Brening gikk av med seieren. Brening deltok også med en låt alene, og kom i tillegg til å vinne også på tredjeplass. Egentlig var det San Marinos poengoppleser fra Eurovision 2016, IROL, som skulle fremføre «Who We Are» med Jessika i finalen. I stedet fokuserte han kun på sitt andre bidrag, som til slutt endte nest sist.

«Who We Are» er skrevet av Mathias Strasser, Zoë Straub, Christof Straub, Stefan Moessle og Jenifer Brening. Strasser og Moessle har forsøkt seg i flere nasjonale uttakinger, blant annet på Malta og i Irland. Både Zoë og faren Christof har deltatt i Eurovison tidligere, da Zoë fremførte «Loin d’ici» for Østerrike, et bidrag de to skrev sammen. Zoë fungerte også som dommer i den sanmarinske finalen, til tross for at hun deltok som låtskriver på nesten alle låtene. I senere tid har det kommet frem at juryen som ble presentert under sending bare var med for å gi tilbakemeldinger, og at jurypoengene kom fra musikkeksperter som ikke ble presentert for seerne. 

Etter åtte forsøk, hvor fire har vært med Valentina Monetta som artist, har San Marino bare vært i finalen én gang, da Monetta fikk 24. plass (av 26 deltakere i finalen) i 2014. De resterende årene har alle endt i semifinalen, hvor landet også har to sisteplasser. I 2013 var Monetta den mest høyest poengsum i begge de to semifinalene av de som ikke kvalifiserte seg.

I tillegg til Instagram finner du Jessika og Jenifer her:

Facebook: Jessika / Jenifer Brening

Twitter: Jessika / Jenifer Brening

YouTube: Jenifer Brening

San Marino deltar i den andre semifinalen med startnummer 4.

Hvordan vil San Marino gjøre det i Lisboa?         San Marino 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien