Dagens bidrag: Estland

I tiden frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. I dag er det Estland.

Eesti Laul var også i år Estland sitt format for å finne sin representant for Eurovision Song Contest. Tjue artister deltok i semifinalene, og ti låter sto igjen i finalen, med en klar favoritt i tet. Alle forventet seier til Elina Nechayeva, og hun regelrett knuste konkurrentene i finalen. I superfinalen, der også Väje og Stig Rästa deltok, fikk hun hele 70 % av stemmene.

Elina Nechayeva ble født i 1991 og er en oppadstormende operasanger i hjemlandet. Hun gikk ut av det Estiske Akadamiet for Musikk og Teater i 2016 med en grad i klassisk sang. Elina er stor fan av animasjon – blant annet «anime» (japansk animasjon) og hører mye på klassisk musikk. Mozart og Tchaikovsky er favorittene. Låten hun deltar med i Eurovision Song Contest er La Forza, og hun får i denne virkelig vist stemmeprakten. Låten er skrevet av Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Ksenia Kuchukova og Elina Nechayeva selv.

Estland kjører full guffe i år og har stor tro på sin låt og artist. Elina vil bære en kjempestor kjole med prosjektorbilder på scenen i Lisboa, noe som har skapt kontrovers med tanke på kostnadene rundt denne effekten. Det ser allikevel ut til å ordne seg.

Estland deltar i den første halvdelen av den første semifinalen i Eurovision Song Contest 2018 i Lisboa.

Hvordan vil Estland gjøre det i Lisboa? Estland 2018

  • De kan vinne!
  • Tror de kan nå topp 5.
  • De havner på øverste halvdel.
  • I finalen, men ikke så veldig høyt opp.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien