Dagens bidrag: Bulgaria

Frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. I dag er det Bulgaria.

Bulgaria debuterte i Eurovision i 2005 og har hatt en veldig opp-og-ned-kurve i konkurransen. De deltok hvert år til og med 2013 da de bestemte seg for å ta en pause. I 2016 gjorde de comeback med Poli Genova, som oppnådde en flott fjerdeplass. I fjor kom Kristian Kostov på andreplass i Kiev.

I år blir Bulgaria representert av gruppen Equinox, som er en av de store favorittene til å vinne Eurovision. Gruppen er sammensatt kun for Eurovision. Låten de skal delta med heter Bones, og den er skrevet og produsert av Borislav Milanov, Trey Campbell, Joacim Persson og Dag Lundberg. Dette er et profesjonelt team med flere kjente bidrag på samvittigheten, blant annet Bulgarias bidrag i 2016 og 2017.

Equinox består av de fem medlemmene Zhana Bergendorff, Georgi Simeonov, Vladimir Mihailov, Johnny Manuel og Trey Campbell.

Zhana er gruppens mest kjente medlem. Hun er en populær artist i Bulgaria og vant landets X Factor i 2013. Hun har også bodd i Danmark og deltatt i den danske versjonen av programmet. Priser som årets gjennombrudd i 2015 og årets kvinne i 2014 har ført til at hun er på listen over en av de mest innflytelsesrike kvinnene i Bulgaria. Hennes store hit Samurai var den mest spilte låten i Bulgaria i hele fem uker på rad.

Sanger, låtskriver og produsent Georgi Simeonov er gruppens andre medlem. Han startet sin karriere i et kjent bulgarsk boyband før han ble soloartist. Han har hatt store og populære låter i Bulgaria. I 2009 startet han som lærer, der han arbeider med å lære bort sangteknikk. Han har arbeidet som vokalprodusent for noen av de største artistene i Bulgaria og deltok i den siste utgaven av X Factor Romania.

Vladimir Mihailov er sanger, skuespiller og frontartist i to bulgarske grupper. Han deltok som bakgrunnsanger for Kristian Kostov i Eurovision i Kiev i fjor. Han har spilt i to av de mest kjente bulgarske filmene i 2017. I tillegg til å produsere låter for andre artister er han også en av stemmene i den bulgarske versjonen av Frozen.

Johnny Manuel, som opprinnelig er fra USA, er en up and coming-stjerne. Han turnerte med *N SYNC da han var 14 år, og har deltatt i America’s Got Talent. Der fikk hans opptreden hele 270 millioner seere på YouTube og andre sosiale medier. Han arbeider for tiden med sitt debutalbum og har tidligere utgitt to egne låter.

Trey Campbell er også amerikaner og er en av låtskriverne bak Bones. Han har også skrevet for flere kjente artister som Dua Lipa, Bebe Rexha og Julie Bergan.

Det er med andre ord en veldig sterk og profesjonell gruppe Bulgaria sender til Lisboa i år.

Hvordan tror du Bulgaria vil gjøre det i årets Eurovision? Stem i pollen under.

Hvordan vil Bulgaria gjøre det i Lisboa? Bulgaria 2018

  • De kan vinne!
  • Tror de kan nå topp 5.
  • De havner på øverste halvdel.
  • I finalen, men ikke så veldig høyt opp.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien