Dagens bidrag: Latvia

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle deltakerbidragene i Eurovision Song Contest 2018. Torsdagens reise tager os til Baltikum, på besøk hos Latvia.

Neste land i serien er Latvia – en av de yngre nasjoner i Eurovision Song Contest. De deburterte i 2000, og brakede igjennom på deres første finale, og endte i toppen efter der ble sluttet ved avstemningen. Til årets deltaker kan man spørge: Hvad får man hvis man blander en Brasil og en fra Latvia – man får Laura Rizzotto, og hun stiller i år på scenen for Latvia ved den europeiske finale.

23-årige Laura er føtt i brasil, mixet av en latvisk far og en brasiliansk moder. Som 11-årig skrev hun sin første sang, og som 15-årig begyndte hun at optrede i Rio de Janeiro. Senere flyttede hun til USA, i første omgang til Minnesota, senere hen til Boston for at studere, og derefter til New York, for at prøve nye studier. Hun har bl.a. taget en master grad i Musik og Musik-Uddannelse ved Columbia Universitetet. I årene i USA har hun optrådt på flere forskellige scener og festivaler, og hun har pt. Utgivet 2 albums og 8 singler.

I år skulle det så være noe nytt, og hun tilmeldte seg den latviske nasjonale finale forut for Eurovisjon – og heldet smilede til hende, så hun endte med å bli deltaker ved Supernova, som en av de 21 utvalgte artister. Hun fikk tildelt en plass i den 3. semifinale, og vandt denne sikkert, både hos seerne via telefon og internet, og ligeledes hos ekspertjuryen. I finalen var der i år 8 bidrag, men det forhindrede ikke Laura i at stikke av med seieren, også her tok bedste plasering hos seerne og juryen.

Endnu et moderne bidrag med et strejf av electro bliver levert av Latvia, når Laura Rizzotto stiller med låten ’Funny girl’. Latvia stiller i den 2. semifinale som land nummer 14 – lige mellem Ungarn og Sverige.

Latvia 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien