Dagens bidrag: Ukraina

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her i escNorge presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og dagens land er Ukraina.

Med to seire, to andreplasser og en tredjeplass har Ukraina de siste årene blitt et av de mest suksessrike landene i Eurovision. Landet debuterte i konkurransen i 2003 og kunne hanke inn sin første seier allerede året etter med Ruslana og «Wild Dances». Ukraina har også kvalifisert seg til finalen på samtlige forsøk etter innføringen av semifinaler i 2004.

Etter Jamalas seier i 2016 ble Europa igjen samlet i Kiev i fjor, og det var rockebandet O.Torvald som fikk æren av å representere landet på hjemmebane med låten «Time». De endte imidlertid opp på en 24. plass i finalen – det dårligste resultatet de har fått noensinne. I år er derfor håpet at Mélovin, som ble født i 1997 under navnet Kostyantyn Mykolayovych Bocharov, kan føre landet tilbake til gamle høyder.

Mélovin er oppvokst i havnebyen Odessa, og allerede i ung alder begynte han å interessere seg for musikk, noe som kom tydelig til uttrykk ved at han gjerne holdt konserter på skolen. Da han ble eldre, begynte han å studere musikk, men droppet etterhvert ut. Istedet fortsatte han med teater. Likevel skulle det vise seg at det var musikken som stod Mélovins hjerte nærmest. I 2015 ble han kjent i hjemlandet gjennom sin deltakelse i X-Factor. Tre ganger var han på audition før han endelig fikk delta i den sjette sesongen av programmet. Der gikk han like godt hen og vant.

Året etter ble debutsingelen hans «Ne Odinokaya» utgitt, og samtidig ble han plukket ut som en av 23 deltakere til Vidbir – den ukrainske utvelgelsen til Eurovision. Med låten «Wonder» endte han til slutt på en tredjeplass.
Debutalbumet hans Face to Face kom ut i november 2017. Ikke lenge etter viste det seg at 21-åringen var klar for å gjøre et nytt forsøk på å bli Ukrainas representant i Eurovision – med låten «Under The Ladder». Og denne gangen gikk han helt til topps. Mélovin var folkets klare favoritt, og selv om juryen ikke hadde han på topp, holdt det til seier. Imidlertid vant han kun med ett poeng foran annenplassen.

Mélovin starter sist i den andre semifinalen 10. mai i Lisboa, hvor han vil møte vår egen Alexander Rybak. Låten har han skrevet i samarbeid med Mike Ryals og Anton Karskyi. I skrivende stund ligger Ukraina på en 19. plass på oddsen, og på en 4. plass over de ti som går videre fra semifinalen.

Her kan du følge Mélovin videre på sosiale medier:
Facebook: Mélovin
Instagram: melovin_official

Hvordan vil Ukraina gjøre det i Lisboa? Ukraina 2018

  • De kan vinne!
  • Tror de kan nå topp 5.
  • De havner på øverste halvdel.
  • I finalen, men ikke så veldig høyt opp.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien