Dagens bidrag: Finland

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her i escNorge presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og dagens land er Finland.

Finland debuterte i konkurransen så langt tilbake som i 1960, og er med det en av de gamle traverne i Eurovision. Landet kan ikke skryte av å ha gjort det så veldig bra i løpet av sine 57 år med deltakelse. De vant konkurransen i 2006, men både før og etter det har det vært magert med topplasseringer for våre naboer i øst.

Etter ikke å ha gått til finalen siden 2014 valgte den finske kringkasteren YLE, en ny tilnærming til Eurovision. Istedenfor å ha en finale med ti bidrag, valgte de istedenfor Saara Aalto internt. Hun fikk så velge tre låter hun skulle fremføre foran seere og juryer, som sammen stemte frem vinnerlåten hennes. Dominos, Queens og Monsters var disse tre låtene, og 3. mars i år vant Monsters den finske utvelgelsen.

Monsters er skrevet og produsert av Linnea og Joy Deb, som også står bak Måns Zelmerløv sin Heroes, som vant i 2015, samtidig mange bidrag i Melodifestivalen.

Saara Aalto ble født i 1987 og er en av de mest kjente sangerne i Finland. Hun deltok i den første sesongen av finske X factor hvor hun ble nummer to. I 2011 og 2016 deltok hun i de finske finalene for Eurovision og ble nummer to begge gangene.

Samme høsten som hun ble nummer to med No Fear, kom nyheten om at hun skulle prøve seg i den britiske utgaven av X Factor. Etter å ha gått igjennom forskjellige låter uke etter uke, ble Saara nummer to også her. Deltagelsen åpnet nye dører, og hennes internasjonale gjennombrudd var et faktum.

Med Monsters skal altså Saara Aalto prøve å erobre Eurovision Song Contest. Hun har lovet en fremføring og et show som aldri noensinne har blitt sett i Eurovision. I forbindelse med sin deltagelse har Saara reist rundt omkring i Europa for å promotere sin låt og deltagelse. Hun har også utgitt en versjon av Monsters hvor hun synger på hele 34 språk, som du kan se under her.

Den 8. mai i den første semifinalen skal Monsters fremføres i Eurovision, og vi får vite om Finland kommer til finalen eller ikke. Hva syns du om Finlands bidrag i år? Stem i pollen under.

Hvordan vil Finland gjøre det i Lisboa? Finland 2018

  • De kan vinne!
  • Tror de kan nå topp 5.
  • De havner på øverste halvdel.
  • I finalen, men ikke så veldig høyt opp.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien