Dagens bidrag: Storbritannia

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her i escNorge presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og dagens land er Storbritannia.

Årets representant er singer/songwriter SuRie (eg. Susanna Marie). Bidraget heter Storm, og er skrevet av trioen Nicole Blair, Gil Lewis og Sean Hargreaves.

Etter en rekke år med interne utvelgelser, valgte britene og BBC for tredje gang på rad å arrangere en hjemlig finale – You Decide. Hvor stor favoritt SuRie var der, er faktisk uvisst. BBC har nemlig ikke offentliggjort verken jury- eller telefonstemmer. Rykter på diverse fora tilskriver et nokså splittet resultat, der SuRie verken var vinneren av noen av de to jurygruppene.

I fjor fikk britene en 15. plass i Kyiv, og det var faktisk deres beste resultat siden Blue deltok i Düsseldorf i 2011. Totalt sett gjennom konkurransens historie, er Storbritannia stadig på bronseplass med fem seire og en hel bråte med andreplasser. Etter tusenårsskiftet, har imidlertid de store resultatene stort sett vært fraværende:

Klikk på bildet for stor utgave.

SuRies låt har siden seieren hjemme i Storbritannia blitt noe bearbeidet, og fremstår i dag hakket kvassere enn originalutgaven.  Ingen spår vel noen ny britisk seier i år, og på bettinglistene ligger Storm trygt plassert omtrent midt mellom topp og bunn.

 SuRie selv, er en klassisk utdannet musiker fra Roayl Academy of Music i London. I Eurovision-sammenheng har hun blitt sett tidligere, men da som danser og vokalist sammen med Belgias Löic Nottet tilbake i 2015. Hun hadde også en finger i spillet i fjoråets belgiske bidrag, da som såkalt musical director.

Blant låtskriverne er det verdt å nevne australske Nicole Blair, som har servert låter til navn som hjemlige 5 After Midnight og den svenske DJ-en Mike Perry.

 Storbritannia er som alltid direktekvalifisert til finalen, og hvor i startfeltet SuRie vil starte i Lisboa får man ikke vite før etter den andre semifinalen.

Hvordan vil Storbritannia gjøre det i Lisboa? Storbritannia 2018

  • Ja, de kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Tror ikke så veldig høyt, nei.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien