Dagens bidrag: Spania

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her i escNorge presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og dagens land er Spania.

Spania debuterte i Eurovision Song Contest i 1961 og fikk sin første seier syv år senere med Massiel og La, la, la. Året etter vant de igjen på hjemmebane med Salomé og Vivo cantando. Den siste seieren måtte de imidlertid dele med Storbritannia, Nederland og Frankrike – da det den gang ikke fantes noen regel som hindret at flere land kunne dele seieren.

Siden den gang har resultatene variert. I 1979 ble det en annenplass, og det ble det også i 1995 – da de måtte se seg slått av Norge og Secret Garden. Etter dette har de vært inne på Topp 10 ved fire anledninger, men de har også kommet sist opptil flere ganger. Senest i fjor kom Manel Navarro, som stilte med låten Do It For Your Lover, på 26. plass. I år er derfor håpet at duoen Amaia og Alfred med låten Tu Canción kan gjøre opp for fjorårets skuffende resultat.

Spania valgte i år å bruke talentkonkurransen «Operación Triunfo» som utvelgelsesmetode til Eurovision. I finalen ble artistene satt sammen i duettpar – og til slutt var det Alfred og Amaia som kunne juble over gullbilletten til Lisboa.
Det som kanskje trakk mest oppmerksomhet og som sjarmerte mange, var imidlertid at de to ble et par underveis i konkurransen.

Alfred García Castillo ble født i El Prat de Llobregat, Catalonia i 1997, og allerede syv år gammel startet han med sangtimer og å spille trombone. Han har studert musikk ved “Unió Filharmònica del Prat” og audiovisuell kommunikasjon ved International University of Catalonia. Nå er Alfred i gang med å fullføre studier ved Taller de Músics of Barcelona. Han er også selvlært gitarist, trommeslager og keyboardist.
Til tross for sin unge alder har Alfred allerede oppnådd mye i sin karriere. I 2012, da han var 15 år, ga han ut sitt første selvproduserte album, «Beginning». To år senere kom album nummer to, «She Looks So Beautiful», som ga ham utmerkelsen Audience Award ved Festival Cara B i Barcelona. Etter en heller kort visitt i den spanske utgaven av The Voice i 2016 kom han ut med det akustiske albumet Inblack (Volume One).

Hans duettpartner og kjæreste Amaia Romero Arbizu ble født i 1999 i Pamplona. Hun har vært med i en rekke talentkonkurranser. I 2010, da hun var 11 år, deltok hun i talentshowet Cántame una canción. Året etter ble hun kåret til en av to vinnere av den spanske musikkfestivalen Rock Camp 2011. I 2012 kvalifiserte hun seg til talentshowet El Número Uno ved å fremføre Here Comes The Sun av Beatles med ukulele. Hun ble imidlertid stemt ut fra showet etter sjette program. Amaia studerer nå piano ved Conservatorio Superior de Musica de Navarra.

Låten de skal fremføre, Tu Canción, kan på norsk oversettes til «Din sang» og er skrevet av Raúl Goméz og Sylvia Santoro. Som et av de direktekvalifiserte landene slipper Spania å gå gjennom semifinale, så vi ser Amaia og Alfred igjen i finalen 12. mai.

Her kan du følge duoen videre:

Facebook: Alfred Garcia og Amaia Romero_Oficial

Instagram: amaia_ot2017 og alfred_ot2017

Hvordan vil Spania gjøre det i Lisboa? Spania 2018

  • Ja, de kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Tror ikke så veldig høyt, nei.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien