Dagens bidrag: Sveits

Frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag – snart er vi gjennom dem alle, dagens bidrag kommer fra Alpelandet Sveits.


Da blev det tid for Alpelandet Sveits, som i år representeres av søskenduoen Zibbz, som består av 32-årige Corinne Gfeller og 31-årige Stefan Gfeller. Sveits har været med fra første ferd i Eurovisjonen, de var det første vertsland, og tok sig friheten å vinne den første europeiske finale også. Selvom at Sveits kanskje ikke har blandet sig mye i top striden de sidste mange år, så har de faktuelt en flott statistik, så har de stadig: 2 seire, 3 andre plasser, 3 tredje plasser, 5 fjerde plasser og 2 femte plasser. Lys Assia som gikk bort for ikke så lang tid siden, ble den første vinner i Eurovisjonen med låten ’Refrain’, og hun fulgte den europeiske finale tæt gjennom livet. Den andre seier kom i 1988, da sveitserne sendte den unge canadiske Celine Dion til Dublin, hvor hun kunne tage trofæet hjem med låten ’Ne partez pas sans moi’. Frem mot årtusindeskiftet gikk det ofte fint for Sveits, men derefter har der været meget langt mellom sukseerne ved finalerne.

 
Årets sveitsiske finale bestod av 6 bidrag, som en internasjonal jury sammen med seerne skulle stemmme i blandt. 1. – 2. og sidste plassen var jury og seere enige om, de øvrige 3 bidrag var der uenighet på, og det fikk plasseringerne til å skifte ved avstemningen. Vinneren ble som bekendt duoen Zibbz med låten ’Stones’, som seirede sikkert over andre plassen – de endte med 153 poeng, hvilket var 33 poeng mere. Derved er der dømt rock’ede toner fra Sveits i år. Årets sveitsiske vinnerlåt er skrevet av Corinne og Stefan sammen med canadieren Laurell Barker.


Søskenduoen Zibbz består som sakt av Corinne og Stee Gfeller, som oprindeligt stammer fra sveitsiske Zürich, men som i dag bor i Los Angeles. Zibbz ble etablert i 2008, og fordelingen i duoen er, at Corinne står for vokalen, medens at Stefan gjør sig på trommer og keyboard. De beveger seg normalt indenfor indie pop. De har utgivet 2 albums, og derutover 8 singler (inkl. ‘Stones’). Duoen hadde i en årrekke et ukentligt realityshow på en sveitsisk tv-kanal, som viste om deres liv i Los Angeles, og veien til sukses i musikkindustrien. Derutover har de blandt andet lavet låter som har været benyttet i reklamer, deriblandt sjokoladefirmaet Ragusa har benyttet dette. Begge har de hvert for sig arbeidet med et stort antal kendt sangere og grupper, som hhv. vokal og musiker.


Sveits stiller i den første semifinale, hvor de har æren av å ha Armenia på scenen før sig, og Irland entrer den efterfølgende. Zibbz kommer på scenen som nr. 17. Der er kun å ønske lykke til for søskende-duoen.

Du kan følge Zibbz på følgende medier:

Hjemmeside: Zibbz.com
Facebook: Zibbz
Twitter: Zibbz Official
Instagram: Zibbz Official
Youtube: Zibbz Music

Hvordan vil Sveits gjøre det i Lisboa? Sveits 2018

  • De kan vinne!
  • Tror de kan nå topp 5.
  • De havner på øverste halvdel.
  • I finalen, men ikke så veldig høyt opp.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien