Dagens bidrag: Malta

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og dagens land er Malta.

Populariteten til de nasjonale konkurranser/finaler og Eurovision Song Contest varierer fra land til land, men neste land i rekken er blandt de mest entusiastiske på continentet. Middelhavsøya Malta har valgt å sende 25-årige Christabelle (Borg).

Christabelle er et velkendt ansikt på Malta – allerede som 3-årig, startede hun med å stå på scenerne. I teenage årene var hun vert på et par teeange-programmer, men efterførlgende valgte hun dog at fokusere på det musikalske. Hun valgte derfor å studere musikk ved Mount St. Mary’s College i Hollywood, og ahr efterfølgende også studert ved universitetet på Malta. Gjennom årene har hun forsøkt seg ved flere forskjellige musikkkonkurranser, deriblandt Maltas nasjonale finale forut for Junior Eurovision Song Contest, hvor hun forsøkte seg med låten ’Going wild’.

I 2009 ble Christabelle håndplukket til å opptre sammen med italienske Gigi D’Alessio ved en konsert i Roma – og når vi er ved det italienske, har hun også varmet opp for italienske Laura Pausini, ved konserter på Malta. Siden 2009 er det blevet til 12 singler for hende, emst aktivt det første år, men ellers én årligt siden.

 I 2014 forsøkte hun seg første gang som deltaker ved Malta Eurovision Song Contest, dengang var det med låten ’Lovetricity’, som hun fikk en 8. plass med. Året efter ble hun nr. 2 med låten ’ Rush’ og i 2016 nr. 4 med låten ’Kingdom’. I 2017 stod hun over å deltake, men kom som bekendt sterkt igjen i år, da hun stillede med låten ’ Taboo’. Låten har hun selv været med til å skrive tekst på sammen med Muxu, medens at den velkendte Thomas G:son samt johnny Sanchez har været komponister.

16 bidrag stod i den nasjonale finale i år – Chirstabelle vandt med 133 poeng, mot 2. plassen som fikk 98 poeng. Dermed ble ’Taboo en sikker vinner, og det er vanen tro heller ikke uten støtte, at hun kommer til å gå på scenen i Lisboa, når malteserne tooner inn på tv’et, når semifinalen skal stå.

Christabelle kan du følge videre med her:

Instagram: TeamChristabelle 

Facebook: Christabelle Borg 

Hvordan vil Malta gjøre det i Lisboa? Malta 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien