Jessika Muscat og Jenifer Brening: – Vi håper låta kan inspirere andre til å være seg selv!

Jessika og Jenifer Brening. Foto: Silje Smith Hansen / ESC Norge

Lørdag 14. april er artister og band fra 32 land samlet i AFAS Live arena i Amsterdam for å delta i den 10. utgaven av Eurovision in Concert. escNorge tar seg en prat med noen av dem, blant annet jenteduoen fra San Marino.

San Marino åpnet i år for artister fra alle land til å sende inn låter til sin nasjonale finale. Valget falt til slutt på Jenifer Brening fra Tyskland og Jessika Muscat fra Malta.
Jentene synger låta Who We Are. Bli bedre kjent med dem her.

Ingen av dere er fra San Marino – dere er fra to helt forskjellige land. Hvordan oppdaget dere hverandre og bestemte dere for å lage musikk sammen?

Jessika: San Marino hadde jo en nasjonal finale som var åpen for artister fra hele verden. Vi to var blant de siste finalistene. Jeg pleide å ha med meg en artist fra San Marino som rapper, men hun røk ut den siste uka. Jeg ville fortsatt ha med rap, så de plasserte oss sammen. Å ha med Jenifer var fantastisk – hun var med på å skrive låta, og hun gir meg en skikkelig boost på scenen! Det er fantastisk å ha henne der som støtte!
Jenifer: Bra sagt!

Hva handler låta om?

Sangen handler om å være positiv, og slåss mot alle odds.

Har dere noen planer om sceneshowet?

Jessika: Vi har noen planer ja, men vi kan ikke si noe – bortsett fra at det kommer til å bli veldig teknisk.

Jessika – du har deltatt hele 8 ganger i Maltas nasjonale finale. Hva er det du liker så godt med akkurat Eurovision?

Jessika: Malta er et lite land, så den nasjonale finalen er en stor ting. Vi har ikke så mange andre arenaer å vise frem talentet vårt på. Nesten alle sangere fra Malta deltar i den nasjonale finalen – og drømmen vår er jo selvfølgelig å representere landet vårt. Jeg har jo vært ganske nært noen ganger – jeg vant folkets stemmer en gang og fikk til og med en MTV award.
Når San Marino slapp inn artister fra hele verden, ble jeg oppfordret av familie og venner til å gi det et nytt forsøk… og her er vi!

Hvordan føles det å endelig være med?

Jessika: Jeg lever drømmen – jeg går rundt med stjerner i øynene, nyter hvert øyeblikk, og det er helt fantastisk. En drøm som går i oppfyllelse.

Jenifer, du har deltatt i flere forskjellige musikkonkurranser i Tyskland. Hvordan er Eurovision forskjellig fra det du har gjort tidligere?

Jenifer: Eurovision er annerledes fordi så mange land er med – nesten hele Europa, og til og med Australia. Alle disse landene samles for å dele sin lidenskap for musikk – det er jo det som gjør Eurovision så stort.

Hva har vært det beste med Eurovision-eventyret så langt?

Jessika: Å bli bedre kjent med Jenifer!
Jenifer: Åh, ja jeg tror hun vet mer om meg enn noen andre nå…
Jessika: Vi har blitt som søstre – vi har det så gøy sammen, og jeg er så glad jeg får dele denne drømmen med Jenifer. Det hadde ikke vært like gøy uten henne!
Jenifer: Selvfølgelig hadde det ikke det… Det er jo ikke like gøy uten meg!
Jessika: Noe av det beste har vel også vært å få se så mange nye steder og møte så mange nye mennesker og nye kulturer.
Jenifer: Og når vi gjør det som en duo, får du en å dele hele opplevelsen med – en å bli kjent med som er fra ditt eget team!

San Marino har vært et ganske underlegent land tidligere – tror dere dette kommer til å påvirke resultatet deres?

Jessika: Alt vi har å gjøre, er vel å levere så godt vi kan – og så er det opp til stemmerne. Vi vet jo ikke hva folk vil syns – alt er jo basert på meninger. Noen vil like låta, noen vil ikke, så vi må være forberedt på alt!

Til slutt, har du noe du vil si til fansen i Norge?

Jessika: Vi er veldig takknemlige for all støtten vi får! Vi er veldig glad i fansen, spesielt når de kommer og forteller oss om hvor mye låta vår har hjulpet og påvirket dem. Det er da vi vet at sangen virker!
Jenifer: Takk til alle som sender oss støttende meldinger! Jeg er så glad for at vi får det! Jeg håper låta kan inspirere folk til å sette pris på sine litt annerledes sider, og å være den man er i både gode og dårlige tider.

Jessika og Jenifer deltar i andre semifinale neste uke. Vi ønsker dem lykke til!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien