Skev fordeling av de sikre lande i finalen!

Tidligere i dag ble der trukket lod om, hvilken halvdel av finalen, at de 5 store sikre lande skal stille til start – og det ble en såkaldt skev fordeling.

5 sikre lande + vertslandet Portugal er sikre til finalen, og Portugal stiller som land nr. 8 – men de øvrige manglede å bli plassert i en halvdel av finalen, og det skjete ved en trekning tidligere i dag. Storbritannia, Spania, Tyskland og Frankrike tok alle plasser i den første halvdel av finalen, medens at Italia i nogle dage, kommer til å trone seg alene i den andre halvdel av finalen. Den andre halvdel av finalen er normalt mere eftertraktet å være i, så for dem som tror på dette, er der flere plasser å strebe efter i år. 6 Lande er som bekendt direkte i finalen, 10 mere fra hver semifinale kommer efterfølgende.

Tirsdag kommer de første 10 fra semifinalen, når bl.a. familien i Finland og Island skal i kamp, og torsdag er det som bekendt dagen bl.a. Danmark, Sverige og Norge skal kempe om billettene. 

 

Del:
Relaterte artikler