Semifinale 1 sensurert på kinesisk TV

I går kveld ble den første semifinalen sendt her i Europa. Noen timer etter kunne kinesiske tv seere også se den første semifinalen, eller nesten hele den første semifinalen.

For tre bidrag i gårsdagens semifinale fikk nemlig et ublidt møte med kinesisk sensur. Irland og Albania sine bidrag ble nemlig helt fjernet fra sendingen.

Grunnen skal være Irlands to mannlige dansere. Ifølge kinesisk lov er det forbudt med LGBT innhold på TV. Når det gjelder Albania ble det sensurert vekk fordi det heller ikke er lov å vise tattoveringer på tv. Sveits sitt bidrag ble sendt, men Corinne sine tattoveringer ble sensurert vekk.

coco

Også regnbueflaggene som var synlige i salen ble sensurert vekk fra kinesisk TV.

Kinas regler for hva som kan sendes på tv er blant verdens strengeste. Som tidligere skrevet er det hverken lov med tattoveringer, LGBT innhold og hip hop. Siden Kina ikke er med i konkurransen kan de lovlig sensurere bort deler av sendingen. Hadde et medlemsland i EBU gjort det samme kunne landet ventet seg strenge straffer.

Før den første semifinalen gikk det rykter om at Russland hadde tenkt til å gjøre det samme, men dette ble avkreftet, og den første semifinalen gikk sin gang uten sensur, dog forsinket grunnet den russiske feiringen av frigjøringsdagen 9 mai.

I morgen er det klart for den andre semifinalen fra Lisboa.

Foto: dr.dk/EBU/skjermdump fra mangotv

Del:
Relaterte artikler