Hvem blir Europa i fyr og flamme over?

Da er endelig julaften for oss Grand Prix-fans her og som vanlig er det stor spenning på hvem som vinner.

Skal man tro book-makerne som nå synes å ha stabilisert meningene sine så kan det virke som om «Land som aldri har vunnet»-klubben skal miste nok ett medlem i kveld.

Vår kypriotiske venninne Eleni Foureira har formelig vrikket seg opp på førsteplassen på book-maker-listen og det skal vel sies at når man kommer til finaledagen bruker de å ha rett.

Dog tror jeg vel at de skjelver litt i buksene sine, for det er mange land som kan ta «skalpen» fra Kypros og blir det en av de litt nede på listen vil det koste dem dyrt.

Gårsdagen viste at vi har ett flott show i vente. Pauseinnslagene i dette programmet er med rette mot det faktum at vi er i Portugal og slik skal det være.

På juryprøvene var det vel i grunn ingen som gjorde seg helt bort, men noe ting kan jeg vel finne å pirke på.

Vår egen Alexander Rybak virket ikke å ha full energi på scenen. Jeg har sett ham bedre og det ble bitte litt tamt det hele. Kan det være at sykdommen hans gir såpass utslag? Han selv var veldig fornøyd med fremføringen og sa følgende etterpå:

«Nå har jeg vært på scenen i Lisboa en rekke ganger og det er en like deilig følelse hver gang jeg kommer ut og hører bruset fra publikum og ser alle de glade ansiktene. Veldig fornøyd med kvelden.»

Og hovedsaken for alle artister er jo at de er fornøyd med det de har gjort og uansett plassering skal vi være fornøyd med den innsatsen Alexander har gjort i år. Selv ikke superstjerner på Grand Prix-himmelen har klippekort på seier.

Skal jeg trekke frem ett land til som skuffet litt må det være Ungarn. Disse gutta har gått ut til pressen etter hver prøve og stått ut i sol, vind og skygge og pratet villig vekk. Og det kunne man høre på stemme til vokalisten i AWS i går, Han hadde ikke den helt samme råheten i stemmen, man kunne høre at den ikke hadde fått den nødvendige ro. Men, rått og heftig var fremføringen enda.

Begge de største favorittene Israel og Kypros leverte varene sine helt perfekt og strålte på scenen.

Balladene til Irland og Litauen satt også som ett skudd. Det gjorde også den kule fremføringen til Frankrike.

Jeg har enda ett håp om at Norge skal bli best i Norden, men bli ikke forundret om Danmark eller mest sannsynlig Sverige tar den «seieren».

Uansett, kos dere i kveld og jeg kan garantere en triller av en avstemming, alt tilsier det.

 

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler