Dette vet vi foreløpig om Eurovision 2019

For en uke siden tok Israel sin fjerde seier i Eurovision Song Contest i Lisboa. Som alltid rett etter en seier, vet man få eller ingen detaljer om neste års arrangement, men noen få ting har allerede blitt klargjort.

EBU med referansegruppen i spissen reiser neste uke til Israel. Her skal de ha de første innledende møtene med neste års vertskap, som er Israels kringkaster IPBC. I disse møtene får man vite om mulige arenaer, budsjett, sikkerhet og hvilke foreløpige tanker man har om neste års konkurranse.

Akkurat nå ser det ut til at Jerusalem blir vertskap for neste års Eurovision. Dette har både Netta og Israels statsminister uttalt. Mistanken om Jerusalem ble ytterligere bekreftet når ordføreren i Tel Aviv offentlig gikk ut og sa at byen ikke kom til å søke om å få avholde arrangementet.

Jersualem har tidligere vært vertskap i 1979 og 1999. Da tok arrangementet plass i International Convention Center (ICC), som har plass til ca. 3000 tilskuere. Med dagens format på Eurovision er derfor ikke ICC en passende arena. Arenaen som løftes frem er den relativt nybygde Pais Arena, som til daglig er vertskap for Jerusalem sitt basketballag. Denne arenaen har plass til 14000 tilskuere og ble bygget i 2014. Også byens største fotballstadion er løftet frem, men her må det bygges tak over for at stadionet skal passes. Som vi vet fra Kiev, er det å bygge tak over et fotballstadion, en dyr affære, og er nok ikke dermed veldig aktuelt.

Neste års datoer er det også sagt lite om, men siden Israel er et religiøst land, kan ikke Eurovision kollidere med jødiske høytider. Datoene som dermed passer er 21., 23. og 25. mai. 2019-konkurransen kan derfor bli en av de seneste siden Oslo 2010.

Land som allerede er bekreftet til neste år er: Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Norge, Polen, San Marino, Serbia, Sverige, Sveits, Ukraina, Frankrike, Tyskland, Spania og vertslandet Israel.

Det er bare å følge med i tiden fremover for flere detaljer om neste års arrangement.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien