MGP-sjefen: – Vanskelig å forholde seg til rykter

Ikke før er de siste lyskasterne og monitorene etter Eurovision-finalen i Lisboa pakket ned før forberedelsene er veldig godt i gang fram mot 2019. Det er mange rykter og mye spekulasjoner om neste års arrangement. 

I år som i fjor gikk NRK ut med oppfordring om å sende inn låter før den norske finalen var over. Så helt siden i februar har MGP-sjef Stig Karlsen hørt på innsendte låter. Før det igjen er han godt i gang med å snakke med artister, produksjonsmiljøer og plateselskaper foran neste års norske finale.

Etter en ukes ferie er Stig Karlsen offensiv framfor forberedelsene fram mot 2019. 

– Nå er jeg tilbake på jobb og er veldig på hugget inn mot neste års MGP. 

Det har vært en del spekulasjoner om hvor Israel og EBU kommer til å arrangere neste års Eurovision. Noen rykter sier at det blir Jerusalem, mens andre hevder at siden det er en omstridt hovedstad som også Palestina ser på som hovedstad så kan det bli et turbulent sted å arrangere en Eurovision-finale. 

I dag ble det kjent at den israelske kommunikasjonsministeren vil invitere flere arabiske stater til å delta i Eurovision neste år. Det kan du lese mer om HER

Dersom Israel skulle velge å legge finalen til Jerusalem kan dette ble både en sikkerhetsmessig og politisk utfordring for flere deltakerland. Men den norske MGP-sjefen vil ikke nå være med på noe spekulasjoner om hvorvidt norsk deltakelse vil bli påvirket av hvor den internasjonale finalen arrangeres. 

– Det blir vanskelig å forholde seg til rykter. Vi avventer offisielle nyheter, så får vi se nærmere på eventualiteter da. Jeg er sikker på at EBU gjør et godt grunnarbeid og gode valg for at ESC 2019 også blir en suksess, og et arrangement som vil samle Europa.

Israel vant årets Eurovision-finale i Lisboa og skal dermed arrangere neste års finale. Det er ennå ikke avgjort hvor finalen skal være, men både den vinnende artisten Netta, og den israelske statsministeren har pekt på Jerusalem som arrangørsted. Tel Avivs ordfører skal ha sagt at det ikke er aktuelt å ha finalen der. Men ingenting er avgjort eller offisielt bekreftet.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler