Depositumskrisen avverget i Israel

Endelig kan det virke som om krisen om hvem som skal betale depositumet som EBU skal ha inn på konto i dag er løst.

Både israelsk media og diverse Eurovision-nettsteder melder dette nå. TV-stasjonen KAN har nå gått med på å ta opp et lån på 12 millioner euro for å kunne betale depositumet i dag. Den israelske regjeringen garanterer for lånet hvis hendelser som krig, jordskjelv eller politisk press skulle føre til at Eurovision blir avlyst. Det har ikke kommet noen offisiell melding fra den europeiske kringkastingsunionen (EBU) om dette enda. Men tidligere i dag sendte de ut en mail til alle fans som står på maillisten deres, og der fokuserte de på prosessen for å velge arrangørby neste år. Her står valget mellom Jerusalem, Tel Aviv og Eilat, hvem av dem som trekker det lengste strået avgjøres i september.

Da vil forhåpentligvis også datoene for neste års arrangement avsløres. Det er mye mulig at Tel Aviv har skaffet seg et forsprang i konkurransen om hvem som skal arrangere da det i israelsk media sies at byens ordfører har sagt seg villig til å betale deler av gildet neste år. Den uken som peker seg ut som den mest aktuelle uken er den hvor semifinalene arrangeres 14. og 16. mai og finalen 18. mai. Den virker som om akkurat den uken har minst kollisjoner med andre store TV-event i Europa, pluss at diverse israelske helligdager er unnagjort uken før.

Vi må leve i spenning noen uker til før vi vet hvilket sted og på hvilke datoer neste års happening skjer.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler