Spania bekrefter sin deltagelse i 2019

Spania bekrefter i dag sin deltagelse til neste års Eurovision Song Contest. Det blir nok en sesong med Operacion Triunfo som skal velge landets bidrag og representant til Tel Aviv.

Operacion Triunfo, som er et slags talentakademi går ut på å putte 14 deltagere i et hus. I huset blir de filmet hele døgnet og alt blir lagt ut på nettet. Mens de er i huset skal de hver uke bryne seg på nye utfodringer i forskjellige sjangere. Hver onsdag blir det et live show, hvor den deltageren som scorer dårligst hos publikum og juryen må forlate akademiet.

Programmet var fra 2002 til 2004 Spanias aller største seersuksess, og vinneren av hver sesong representerte landet i Eurovision. Navn som Rosa Lopez, Beth og Ramon scorte alle sammen topp ti plasseringer for Spania i Eurovision i disse årgangene.

Ifjor ble programmet gjennopplivet og ble nesten med engang en stor suksess for RTVE. Alfred og Amaia vant Eurovisionkvelden i programmet og senere hele sesongen, med sin låt Tu Cancion. De fikk hele 43% av stemmene. Dessverre ble det ingen videre suksess i Lisboa. Kjæresteparet måtte ta til takke med en 23. plass i finalen.

Talentakademiet åpner dørene onsdag neste uke, og er forventet avsluttet i midten av desember. Noe som betyr at vi kjenner til den spanske deltageren og låten veldig tidlig.

Del:
Relaterte artikler