Eurovision in Concert 2019 – årets største pre-party!

Hvert år, i ukene før Eurovision, arrangerer flere land pre-partyer – hvor alle årets deltakere er invitert til å fremføre og promotere låta si foran fans fra hele Europa. Den største av disse festene er Eurovision in Concert, som arrangeres i Amsterdam!

Eurovision in Concert ble arrangert for første gang i 2009, og har siden det blitt arrangert hvert år i Amsterdam. Konserten er høyt elsket blant Eurovision-fans, og arenaene er hvert år fullstappet av både lokale ESC-entusiaster, og fans fra resten av Europa. Arrangementet er også svært populært blant artistene – og nesten alle sier ja til Amsterdam-tur, midt oppi alle forberedelsene før ESC. I 2017 deltok så mange som 34 land!

I fjor feiret de den 10. utgaven av arrangementet med en XL-versjon – hvor de både oppgraderte til en større arena, og inviterte flere kjente Eurovision-fjes som gjesteartister, blant annet Sandra Kim, vinneren fra 1986.

Vårens utgave av Eurovision In Concert blir arrangert den 6. april 2019 i AFAS live arena!
AFAS live ligger litt sør for Amsterdam sentrum, i et område med flere underholdningsarenaer. Den har en kapasitet på ca. 6000 mennesker, og tok i fjor over etter Melkweg Arena som Eurovision in Concerts konserthall.

Vertskapet vil bestå av Cornald Maas og Marlayne Sahupala.
Cornald var vert under fjorårets konsert, sammen med Edsilia Rombley, og har vært Nederlands Eurovision-kommentator flere ganger på 2000 tallet.
Marlayne var vert under Eurovision In Concert 2013, og det er langt fra hennes eneste forbindelse til Eurovision. Hun representerte nemlig Nederland i Eurovision 1999, med låta «One Good Reason». Senere har hun lest opp stemmene fra landet noen ganger tidlig på 2000 tallet.

Høres Amsterdam-tur og årets største Eurovision pre-party fristende ut? Billetter er enda tilgjengelige via denne linken, og prisen ligger på rundt 48,50 euro, som tilsvarer ca. 470 norske kroner.

ARTISTER:

ELIOT (BELGIA)
Belgiske Eliot var en av de første artistene som ble offentliggjort i år. Han blir med på EIC!

JONIDA MALIQI (ALBANIA)
Jonida sto for den første låta som kom ut i år. Nå skal hun fremføre den i Amsterdam!

BILAL HASSANI (FRANKRIKE)
19-åringen Bilal Hassani vant Frankrikes hjerter i januar, og ble stemt videre til Tel Aviv med god margin. Men først skal han innom Amsterdam!

MIKI (SPANIA)
Miki fra Spania er en av de artistene som går ditekte til finalen i Tel Aviv. I april deltar han på Eurovision In Concert.

PÆNDA (ØSTERRIKE)
31 år gamle Pænda skrev sine første låter allerede som 14-åring. I år representerer hun hjemlandet i Eurovision, og blir også med på årets største forhåndskonsert!

MICHAEL RICE (STORBRITANNIA)
Michael Rice var bare 17 år da han startet sangkarrieren sin gjennom X Factor i Storbritannia. Nå er han klarr for Tel Aviv og Amsterdam!

LEONORA (DANMARK)
20 år gamle Leonora smeltet Danmarks hjerter i februar, og skal nå forsøke å nå like langt i Tel Aviv. Hun blir med på Eurovision in Concert!

JURIJUS (LITAUEN)
Jurijus var støttevokalist for Litauen i ESC 2013 og 2015. Nå stiller han med sin egen låt, «Run With The Lions», som han først skal fremføre i Amsterdam!

KEIINO (NORGE)
Denne velkjente trioen vant MGP med god margin, og er nå på vei ut i europa! Før Tel Aviv satser Keiino på å promotere låta si blant annet i Amsterdam. Norge deltok ikke på Eurovision In Concert i fjor, men i år er vi tilbake!

S!STERS (TYSKLAND)
Laura og Charlotta fra gruppa S!sters er faktisk ikke søstre, men ble satt sammen spesielt for den nasjonale finalen. I Tel Aviv skal de synge låta «Sister», som de også skal fremføre på Eurovision In Concert.

D-MOLL (MONTENEGRO)
Gruppa D-Moll vant Montenegros nasjonale finale, og nå vil de vinne Eurovision også! Først er de klare for Europas største forhåndskonsert!

MICHELA PACE (MALTA)
18 år gamle Michela Pace er en av årets yngste deltakere! I april kommer hun til Amsterdam for å synge låta si for Europa.

KOBI MARIMI (ISRAEL)
Israel har valgt en 27 år gammel bartender, skuespiller og sanger som sin representant på hjemmebane. Han blir også med på Eurovision In Concert!

KATERINE DUSKA (HELLAS)
Katerine Duska representerer Hellas – I Tel Aviv, og i Amsterdam!

SERHAT (SAN MARINO)
Serhat er med i Eurovision for andre gang! Han kommer til Amsterdam!

JOCI PAPAI (UNGARN)
Joci Papai er også med for andre gang, og stikker innom EIC før Tel Aviv!

DARUDE FEAT. SEBASTIAN REJMAN (FINLAND)
DJ Darude ble verdenskjent med hiten «Sandstorm» for et par tiår siden. Nå er han klar for ESC, og fremfører låta «Look Away» sammen med Sebastian Rejman i Amsterdam.

LAKE MALAWI (TSJEKKIA)
Tsjekkia har gjort det svært bra de siste årene, og satser i år med gruppa «Lake Malawi». De blir med på EIC!

ESTER PEONY (ROMANIA)
Ester Peony synger om en søndag, men skal fremføre låten i Amsterdam lørdag 6. april.

LUCA HÄNNI (SVEITS)
24 år gamle Luca representerer det første landet som vant Eurovision. Han blir med til Nederland!

NEVENA BOZOVIC (SERBIA)
Serbia er det første landet som har vunnet på første forsøk som selvstendig stat. I år er det Nevena Bozovic med låta «Kruna» som skal forsvare landets esc-status. Først skal hun innom Amsterdam.

ZENA (HVITERUSSLAND)
Zena er 16 år gammel, og årets yngste deltaker. Hun var programleder for Junior-esc i fjor, og nå er hun klar for både ESC og EIC med sin egen låt!

OTO NEMSADZE (GEORGIA)
Georgia har aldri vunnet Eurovision, og i år forsøker de seg med Oto Nemzade. Han skal også synge låta si i Amsterdam.

SARAH MCTERNAN (IRLAND)
Irland står enda som det landet med desidert flest seiere, selv om de ikke har vunnet siden 1996. I år forsøker de seg igjen med Sarah McTernan, som også kommer for å synge låta si i Nederland.

DUNCAN LAURENCE (NEDERLAND)
Hjemmebaneartisten er alltid populær. Dette får Duncan Laurence oppleve, når han skal fremføre låten sin på hjemlandets Eurovision In Concert. Ekstra spesielt blir det kanskje i år, siden låten «Arcade» er årets største forhåndsfavoritt…

HATARI (ISLAND)
Bandet Hatari kommer til Amsterdam for å fremføre årets kanskje mest omstridte låt…

TULIA (POLEN)
I år er det jentegruppa Tulia som skal forsøke å ta Polens første seier. De fremfører låta «Fire Of Love» på Eurovision in Concert

KATE MILLER-HEIDKE (AUSTRALIA)
Kate Miller-Heidke står for årets lyseste toner, høyeste kjole, og blir den som får den desidert lengste reiseveien til Nederland…

SRBUK (ARMENIA)
Armenia var første land ut med å offentliggjøre sin artist i år, men sist ut med låta. Srbuk fremfører «Walking Out» i Amsterdam!

ANNA ODOBESCU (MOLDOVA)
Moldova representeres av Anna som synger låta «Stay». Hun blir med til Amsterdam!

ANDRE:

NICOLE
ALLE husker «Ein bißchen Frieden» – enten du var født eller ikke. I 1982 gikk Nicole til topps med låta i Eurovision, og nå gjester hun pre-partyet i Amsterdam!

JUSTINE PELMELAY
Justine representerte Nederland i Eurovision 1989. Nå stiller hun som support act i Eurovision In Concert!

SIENEKE
Sieneke er årets andre support act. Kanskje husker du henne fra Eurovision i Oslo i 2010?

ROSINA (HARMONY)
Husker du Nederlands bidrag fra 1978? Love, peace and harmony? Vokalist Rosina Lauwaars er gjesteartist!

DANA INTERNATIONAL
Man trenger kanskje ikke å utdype dette navnet en gang? Eurovisions største diva er på vei til Amsterdam! Dana International vant Eurovision 1998 for Israel med låta «Diva», og gjester i år Amsterdams pre-party før Eurovision kommer tilbake til hjemlandet, for første gang siden hennes egen seier.

Vi i escNorge vil holde deg oppdatert om både artister, billettsalg og annen spennende info om årets største pre-party! Følg med!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien