Rebecca: – En helt fantastisk opplevelse

I denne intervjuserien tar vi en prat med tidligere MGP/ESC-deltagere for å høre hvordan de opplevde det å være med, hvilken betydning deltagelsen hadde for deres videre karriere, og hva de gjør nå. I dag: Rebecca!

Med den flotte popballaden «Who We Are» sang den da 19 år gamle Rebecca Thorsen seg inn i manges hjerter under årets MGP. Oslo-jenta fikk tidlig et favorittstempel av både musikkanmeldere og bettingselskaper, og mange trodde at det var Rebecca som skulle kapre billetten til Lisboa, men i selskap med Alexander Rybak ble konkurransen litt for sterk. Tidligere denne måneden kunne hun imidlertid hente hjem en femteplass i Grand Prix-klubbenes «Second Chance contest», der medlemmer fra hele Europa stemmer frem deltakere som ikke nådde opp i de nasjonale finalene.

– Å få være en del av MGP var en helt fantastisk opplevelse som jeg setter utrolig stor pris på. Jeg fikk lov til å være med på mye nytt, lærte masse og ble kjent med mennesker fra hele verden som hørte på låta vår, og det var kjempestas, sier Rebecca til escNorge i dag – snart åtte måneder etter at hun stod på scenen i Spektrum.

– Mitt beste minne var nok det øyeblikket jeg sto på scenen og så mot seksjonen min i Spektrum, med så utrolig flotte mennesker som virkelig ga av seg selv, heiet og feiret med! Det var et veldig rørende øyeblikk og et minne jeg kommer til å holde hjertet nært, forteller hun.

«Who We Are» handlet om at man ikke skal la seg presse til å gjøre forandringer på seg selv for å tilfredsstille kravene fra andre. Rebecca er glad for at hun fikk muligheten til å nå ut med dette budskapet til så mange.
– Jeg har vært veldig heldig som kunne bruke min stemme til å ta opp et tema som for mange er veldig sårt. Det å stole nok på seg selv til at man kan stå på egne bein og være sitt ekte jeg, tørre å elske de man elsker, drømme stort, være åpen for forskjeller etc.. Det var viktig for meg og jeg er glad for at jeg kunne formidle Mørland sin vakre tekst i «Who We Are» til såpass mange, og få så god respons fra mange som relaterer til låta, forklarer hun.

Siden finalen har Rebecca gitt ut singelen «The Show», også den skrevet og produsert av Kjetil Mørland. Og bli ikke overrasket dersom det kommer flere låter fra den nye superduoen.
– Vi samarbeider fortsatt, og utforsker mitt sound innenfor det store poplandskapet, samt skriver låter og samarbeider i studio. Planene mine er å fortsette å gi ut mer musikk, spille konserter, studere musikk og rett og slett fortsette å gjøre det jeg elsker å drive med. Drømmen er definitivt å kunne leve av det, forteller hun og legger til:
– Jeg vil veldig gjerne takke alle som følger med og heier på meg, og si at jeg setter stor pris på alle typer tilbakemeldinger og respons! MGP gjorde at flere fikk høre om meg og ønsker å følge meg videre, noe som definitivt er stas og noe jeg kommer til å ta med meg.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien