4 programledere for Melodifestivalen 2019

Fire personer skal lede Melodifestivalen 2019.

De fire programlederne for Melodifestivalen 2019 er komiker Marika Carlsson, låtskriver og artist Eric Saade, programleder Kodjo Akolor og artist, låtskriver og skuespiller Sarah Dawn Finer. Det annonserte SVT på en pressekonferanse i dag.

Saade har deltatt i Melodifestivalen tre ganger tidligere, og vant i 2011 med låten «Popular». «Popular» endte på 3. plass i Eurovision-finalen i Düsseldorf. I 2013 var har green room-vert under Eurovision-finalen i Malmö. Finer har deltatt to ganger, vært programleder én gang samt vært Sveriges poengutdeler i Eurovision 2009. Verken Carlsson eller Akolor har vært involvert i Melodifestivalen tidligere, og får sin debut i den første semifinalen 2. februar.

De resterende semifinalene finner sted 9. 16. og 23. februar, mens andresjansen arrangeres 2. mars, samme dag som Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum. Finalen i Melodifestivalen blir holdt 9. mars i Friends Arena. 

Marika Carlsson, Eric Saade, Kodjo Akolor og Sarah Dawn Finer skal lede Melodifestivalen 2019.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien