Israels kringkaster har blitt medlem i EBU

Den israelske kringkasteren Kan har i dag fått innvilget medlemsskap i EBU.

EBUs generalforsamling har i dag stemt ja til å gi Kan medlemsskap i EBU. Det skriver EBU i en pressemelding. Mens Kan ventet på medlemsskap har kringkasteren vunnet Eurovision samt startet planleggingen av neste års konkurranse. 

Etter at den israelske poengutdeleren hadde delt ut tolveren i finalen i Eurovision 2017, annonserte han at den israelske kringkasteren IBA skulle legges ned. Eurovision 2017 ble dermed den siste sendingen kringkasteren sendte på TV. I år var det en ny kringkaster, Kan, som sendte et israelsk bidrag til Eurovision. Kan tok over etter IBA, og inngikk en avtale med EBU som innebar at Kan kunne delta i Eurovision-konkurranser, slik som Eurovision og Junior Eurovision.

Dette er ikke første gang et land har deltatt i Eurovision uten medlemsskap. Det samme skjedde i Hellas i 2013, og den nye greske kringkasteren hadde ingen form for medlemsskap i EBU da landet deltok i Eurovision 2014. Det var den eneste Eurovision-konkurransen Hellas fikk delta i, ettersom kringkasteren ikke hadde en slik avtale som Kan har hatt frem til i dag.

Eurovision 2019 finner sted i Tel Aviv i mai, og arrangeres av Kan.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien