Polen skal arrangere Junior Eurovision 2019

Polen har fått ønsket oppfylt, og blir vertsland for neste års Junior Eurovision.

Junior Eurovision 2018 ble vunnet av nettopp Polen, og nå har EBU annonsert at konkurransen skal arrangeres i vinnerlandet. Roksana Węgiel fremførte «Anyone I Want to Be», en låt blant annet popstjernen Rita Ora skal ha vært interessert i. Det blir sjette gang siden oppstarten i 2003 at konkurranse arrangeres i landet som vant året før. Polen har tidligere vært vertskap for Eurovision Young Musicians og Eurovision Young Dancers, men ikke Junior Eurovision eller Eurovision. 

Også Armenia og Kasakhstan hadde ønske om å få arrangere Junior Eurovision 2019. Armenia var vertsland i 2011, mens Kasakhstan debuterte i år. Verken NRK eller TV 2 deltok i årets Junior Eurovision, men også Norge har vært vertsland tidligere. I 2004 ble Junior Eurovision arrangert på Lillehammer.

Hvilken polsk by som får arrangere Junior Eurovision 2019 velges senere.

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien