Moldova velger 3. mars

Moldova velger sitt bidrag søndag 3. mars.

Som vanlig arrangeres den nasjonale uttakingen O melodie pentru Europa. Fristen for å sende inn bidrag til kringkasteren TRM er 18. januar. Ønsker man å sende inn en engelskspråklig låt må låtteksten også sendes inn på rumensk. 

Moldova har deltatt i ti Eurovision-finaler, og bare stått over finalen fire ganger siden debuten i 2005. I år endte DoReDoS på tiendeplass med «My Lucky Day», og i fjor fikk landet sin beste plassering noensinne da SunStroke Project endte på tredjeplass. Gruppen har også Moldovas dårligste finaleplassering, 22. plass, fra 2010.

Trioen DoReDoS hadde med seg tre til på scenen i Lisboa, og en av disse var norske Erik Høiby. Neste år er han en av deltakerne i Melodifestivalen.

Finalen i O melodie pentru Europa sendes 3. mars, og vinneren får representere Moldova i Tel Aviv.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien