Vraker Operación Triunfo: Slik skal Spania velge i 2020

TVE planlegger ny nasjonal uttaking i Spania fra 2020.

Den spanske kringkasteren TVE er i gang med å planlegge den nye uttakingen, som skal erstatte dagens Operación Triunfo. Det melder eurovision-spain.com. Konkurransen vil bestå av to semifinaler og en finale, som arrangeres i tre forskjellige spanske byer. 

TVE ønsker å ha låtene klar allerede ved utgangen av neste år, og vil blant annet involvere de spanske plateselskapene i prosessen. Det vil være tolv bidrag i hver av de to semifinalene, der seks fra hver semifinale går videre til finalen. Semifinalene avgjøres ved hjelp av jury- og telefonstemmer. I finalen er det seerne og en europeisk ekspertjury som skal kåre vinneren, og dermed også velge Spanias representant i Eurovision 2020.

Dagens uttaking er egentlig en talentkonkurranse der deltakerne fremfører allerede utgitte låter fra andre artister, og er i samme sjanger som X Factor og Idol. TVE skal ha hentet inspirasjon fra andre Eurovision-uttakinger i arbeidet med å utforme en ny spansk uttaking, og blant annet latt seg inspirere av Melodifestivalen.

Spania er dermed det andre landet som «melder seg på» Eurovision 2020. I oktober hadde Ukraina planene klare helt frem til 2021.

Den nye spanske uttakingen vil finne sted rundt februar-mars 2020, men først skal Spania velge bidrag i januar 2019 til Eurovision i Tel Aviv.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien