Russland: Eurovision-artist annonseres i slutten av måneden

Russland er landet som sjeldent gir fra seg noe nytt om sin Eurovision-deltagelse før fristen til å sende inn låter er over. I år derimot, har den russiske kringkasteren avslørt at deres artist blir annonsert i slutten av januar.

Spekulasjonene har vært mange om hvem Russland kommer til å sende. Navn som Lena Temnikova (2007), Sergey Lazarev (2016) og diverse vinnere av The Voice har vært nevnt som mulige deltakere.

Det som er sikkert, er at et såkalt dream team skal lage og produsere det russiske bidraget til Eurovision i mai. Dreamteamet består av den greske låtskriveren Dimitris Kontopoulos, Phillip Kirkorov, John Ballard og Ralph Charlie. De har laget låter som Russland 2016, Moldova 2018 og Hellas 2017.

I Lisboa ble Russland representert av Yulia Samoylova, som for første gang i historien ikke klarte å få Russland til finalen. Dette ble en stygg skrape i en så ellers veldig god statistikk for landet.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien