Frankrike – andre delfinale i kveld!

Forrige lørdag stakk Bilal Hassani av med semifinale-seieren i Destination Eurovision. I kveld skal fire nye finalister velges!

Kl 21.00 sendes Frankrikes andre utveelgelsesrunde fra Paris. Dette kan du se på en livestream via FRANCE 2’s FACEBOOKSIDE.
Konkurransen er ganske enkel. 9 artister skal fremføre hvert sitt bidrag, deretter holdes en avstemning der makten er fordelt 50/50 på det franske folkets SMSer, og på 5 internasjonale juryer. Resultatene blir lest opp på Eurovision-måten – først vil juryene lese opp sine stemmer med 1-6, 8, 10 & 12 poeng-systemet, deretter offentliggjøres folkestemmene gjennom at hvert bidrag får et visst antall poeng, i stigende rekkefølge. De 4 som til slutt havner på toppen sikrer seg de siste finalebillettene.
Det blir disse som konkurrerer om plassene i kveld:

Ugo – «Ce Qui Me Blesse»
Gabriella – «On Cherche Encore (Never Get Enough)»
Doutson – «Sois Un Bon Fils»
Seemone – «Tous Les Deux»
The 
Divaz – «La Voix d’Aretha»
Emmanuel Moire – «La Promesse»
Tracy De Sá – «Por Aqui»
Phillipelise – «Madame La Paix»
Noémie – «Ma Petite Familie»

Kveldens internasjonale jury består av:

Christer Björkman (Sverige)
Zoe Straub (Østerrike)
Mikolas Josef (Tsjekkia)
Natia Mshvenieradze (Georgia)
Anushik Ter-Ghukasyan (Armenia)

En intern jury bestående av tre kjente Franske musikk-ansikter vil også være til stede for å kommentere artistenes fremføringer, men disse har altså ingenting de skulle sagt i forhold til resultatene. Juryen består av André Manoukian, Vitaa, Christophe Willem. Kveldens programleder blir den Kanadiske artisten Garou.

Kanskje kjenner du igjen noen av navnene i den internasjonale juryen? Om ikke kan vi garantere at du vil gjenkjenne kveldens pausenummer – det er nemlig Netta Barzilai, fjorårets vinner, som vil stå for pauseunderholdningen i kveld!

Frankrike kom i fjor på en 13. plass med Madame Monsieur som fremførte låta «Mercy». Neste uke velger de årets bidrag! Kanskje blir det en av kveldens artister? Dersom du ikke får sett kveldens delfinale kan du gå inn på escnorge.net i kveld – vi poster resultatene!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien