Duncan Laurence for Nederland

Ryktene har svirret og gått om hvem som skal representere Nederland i årets Eurovision Song Contest. Nå har vi endelig et svar, og det er Duncan Laurence, som skal representere landet i Tel Aviv i mai.

Nederland har vanligvis vært et av de første landene til å annonsere sin artist, dette har ikke vært tilfelle i år. Den nederlandske kringkasteren AvroTros, har i år nemlig valgt å fokusere først på låt, også på hvilken artist.

Dermed har valget falt på 24 år gamle Duncan. Ifølge utvelgelsesjuryen, ble de enstemmige enige om å sende Duncan til Tel Aviv når de fikk høre låten hans. Duncan er et forløpig ukjent blad i Nederland, noe som gjør at Eurovision blir hans gjennombrudd. Han deltok i The Voice 2014, på Ilse De Langes lag, som representerte Nederland i København i 2014. Ifølge kilder skal det være hun som gjorde juryen i AvroTros oppmerksomme på Duncan og hans låt.

Alle detaljer rundt Duncan Laurence og hans bidrag blir presentert på en pressekonferande 7. mars. Rykter har sagt at det nederlandske bidraget i år skal være et dancetrack, komponert av den kjente DJen Armin Van Buuren, men om dette stemmer finner vi altså ut på presentasjonen.

Nederland har de siste seks årene opplevd det man kalle en opptur i sin Eurovisiondeltagelse. Før Anouk i 2013 tok landet til en finale, hadde de stått utenfor siden 2004.

Ifjor var det Waylon som representerte landet og havnet på en 18. plass i finalen.

Del:
Relaterte artikler