Frankrike velger i kveld!

Etter to uker med semifinaler er Frankrike klare for å velge sin representant…

Det har vært noen hektiske uker med Destination Eurovision i Frankrike. I kveld er det duket for finale, med åtte håpefulle finalister…
Dette er listen over kveldens deltakere:

Chimène Badi – Là-Haut
Silvàn Areg – Allez Leur Dire
Bilal Hassani – Roi
Aysat – Comme Une Grande
Emmanuel Moire – La Promesse
The Divaz – La Voix D’Aretha
Doutson – Sois Un Bon Fils
Seemone – Tous Les Deux

Dersom du har fulgt med på de tidligere showene savner du kanskje en spesiell sangtittel på denne listen? Silvàn Areg kvalifiserte seg fra første semifinale med låta Le Petit Nicolas. Men etter nærmere gransking mistet Silvàn opphavsretten på denne tittelen, da en fransk barnebokserie fra 60-tallet har samme tittel. Låta er ikke diskvalifisert, men har måttet bytte tittel til Alle Leir Dire.
Ellers er kveldens forhåndsfavoritter to unge relativt ukjente artister – teatersangerinnen Seemone og youtuberen Bilal Hassani – som begge gikk til topps med god margin i hver sin semifinale. Både franskmenn, juryer og fans setter låtene «Roy» og «Tous Les Deux» høyt.

Kveldens resultat vil, som tidligere, bli avgjort av 50% internasjonale jurystemmer og 50% publikumstemmer – men i anledning finalen dobler Frankrike antall juryland. Norge er ikke å se på listen i kveld heller, men kanskje du vil kjenne igjen noen av navnene på jurymedlemmene for det. Blant dem ser vi Albanias karakteristiske sangerinne fra 2012, og en av låtskriverne til fjorårets vinnerlåt.

Albania: Rona Nishliu
Hviterussland: Olga Salamakha
Kypros: Alex Panayi
Tyskland: Christoph Pellander
Irland: Michael Kelay
Israel: Doron Medalie
Italia: Nicola Caligiore
Russland: Etakerina Orlova
Spania: Beatriz Luengo
Sveits: Reto Peritz

Har du lyst til å se finalen? Om du klikker deg inn på DENNE LINKEN vil du rundt 21.00 kunne finne en livestream til finalen! Alt du trenger å gjøre er å logge deg på Facebook.
Hvem tror du vinner Frankrikes og juryenes hjerter i kveld?

Frankrike ble i fjor representert av det ikoniske ekteparet Madame Monsieur, som sang låta Mercy som handlet om en jente som ble født i en flyktningbåt. Låta havnet på en 13. plass i finalen, og var en av forhåndsfavorittene blant fansen. I kveld er Madame Monsieur indirekte med igjen, som Bilal Hassani’s låtskrivere.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien