I kveld: Finale i Storbritannia

I kveld skal seks artister og tre låter kjempe om å bli britenes representant til Tel Aviv. Vi er klare for finale i Eurovision: You Decide.

I årets utgave er det bare halvparten så mange låter som artister. Seks artister og tre låter skal konkurrere om å få representere Storbritannia i Tel Aviv. 

Profesjonelle juryer har vært med å velge ut bidragene, men i kveld bestemmer de britiske TV-seerne. You Decide sendes på BBC 2 kl. 20:30 norsk tid.

Showet ledes av Måns Zelmerlöw sammen med Mel Giedroyc.

Dette er bidragene:

1. «Bigger Than Us»

Både Michael Rice og Holly Tandy har deltatt i britiske X Factor. Rice vant også den britiske versjonen av sangkonkurransen All Together Now i fjor. Blant låtskriverne i år finner vi John Lundvik, Anna-Klara Folin og Jonas Thander, som alle skrev «My Turn» som deltok i Melodifestivalen 2018, der den ble fremført av Lundvik.

2. «Freaks»

Jordan Clarke har gitt ut noen låter tidligere, mens jentegruppen MAID, som består av Blythe, Miracle og Kat, ble dannet i fjor.

3. «Sweet Lies»

Kerrie-Anne Phillips har også deltatt i britiske X Factor, mens Anisa har gitt ut noen låter tidligere. Blant låtskriverne på denne låten finner vi Lise Cabble. Fra 1995 og frem til i fjor har hun skrevet tolv låter til Dansk Melodi Grand Prix. Tre ganger har låtene hennes vunnet, i 1995, 2011 og 2013. Hun har dermed deltatt tre ganger som låtskriver i Eurovision, og i 2013 vant låten hennes «Only Teardrops». Også låtskriver Esben Svane har deltatt i Eurovision tidligere, da han som en del av gruppen A Friend in London i 2011 fremførte låten til Cabble.

I morgentimene har vi ingen weblink å legge ut, men i fjor kunne man følge sendingen både via YouTube og BBCs nettsider.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien