Sverige: Delfinale to fra Malmö i kveld

Melodifestivalen 2019 er i gang, og de to første finalistene er alt klare. I kveld skal to nye sendes videre fra delfinalen i Malmö, og to andre skal få en ny mulighet til å kvalifisere seg i Andra chansen.

Firkløveret Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson, Kodjo Akolor og Eric Saade er årets MF-programledere, men kveldens delfinale tar de to førstnevne kvinnene seg av mens herrene får ta sendingen fri. Sist uke bød kvartetten på en hyllest til årets ESC-vertsland Israel og deres vinnerlåter gjennom tidene:

I kveld skal ytterligere syv bidrag kjempe om finalebillettene, og startlisten ser slik ut:

1) Andreas Johnson – Army of Us
Tekst og musikk: Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas ‘Stone’ Johansson, Sebastian Thott

2) Malou Prytz – I Do Me
Tekst og musikk: Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson, Adéle Chechal

3) Oscar Enestad – I Love It
Tekst og musikk: Emanuel Abrahamsson, Parker James, Oscar Enestad

4) Jan Malmsjö – Leva livet
Tekst og musikk: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm

5) Vlad Reiser – Nakna i regnet
Tekst og musikk: Lukas Nathansson, John Hårleman, Chris Enberg, Vlad Reiser

6) Hanna Ferm & Liamoo – Hold You
Tekst og musikk: Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm, Liam Cacatian Thomassen

7) Margaret – Tempo
Tekst og musikk: Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker, Sebastian von Koenigsegg

Artister delfinale2

Foto: Gustav Dahlander/SVT

Flere av kveldens deltakere er velkjente fjes i Melodifestival-sammenheng. Andreas Johnson deltar for sjuende gang siden debuten med Sing For Me i 2006, og han har en 2. plass med A Little Bit of Love fra 2007 som sin beste plassering. Sist han var med, i 2015, endte han på sisteplass i sin delfinale, så omtrent alt han oppnår i kveld vil være en forbedring av det resultatet.

Kveldens superveteran er 86 år gamle Jan Malmsjö, som gjør comeback i konkurransen etter å ha nådd en 2. plass helt tilbake i 1969 med låten Hej clown. Malmsjö er noe av en institusjon i Sverige, både som sanger og skuespiller på teater, i musikal og på film siden 1940-tallet. En av hans mest kjente og kjære roller i nabolandet er som stemmen til lysestaken Lumiére i Disney-filmen ‘Skjønnheten og udyret.’

Også Oscar Enestad, Liamoo og polske Margaret har deltatt i MF tidligere – Enestad som en tredjedel av gruppen FO&O med Gotta Thing About You i 2017, og de to andre som soloartister i fjorårets utgave. Margaret nådde en 7. plass i finalen med In My Cabana, mens Liamoo fikk en 6. plass med Last Breath. I år stiller han i en duett med debutanten Hanna Ferm, som i likhet med Liam selv har en bakgrunn fra talentshowet Idol.

Malou Prytz og Vlad Reiser er de andre debutantene i kveld – 15 år gamle Malou er kanskje årets mest ubeskrevne blad og ble oppdaget av sin sanglærer før hun fikk kontrakt med samme selskap som blant andre Ace Wilder, mens Vlad har bakgrunn fra Hviterussland og er mest kjent for sine YouTube-videoer og som programleder på kanalen Nickelodeon.

Mest aktiv på låtskriversiden denne uken er Jimmy Jansson, som medvirker på tre av syv bidrag. Jansson har selv vært med som artist to ganger, med Vi kan gunga i 2005 og Amanda i 2007.

Kveldens resultat skal avgjøres 100% av publikum, både gjennom telefonstemmer og app-stemmer. Hjertet som blinker nederst i venstre hjørne viser hvilke aldersgrupper som stemmer mest på hvert bidrag gjennom appen. Du kan lese mer om dette her.

Kveldens sending starter klokken 20.00 og kan følges på SVT1 og på nett via SVTPlay (se lenke nedenfor). På SVTPlay kan man også se inntil 30 sekunder av hver artists opptreden og lytte til ett minutt av hver av låtene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien