Mahmood: Soldi handler om en families forhold til penger

I går vant Mahmood Festival Di Sanremo 2019, og skal representere Italia i Tel Aviv med låten Soldi. Nå forklarer artisten mer om bakgrunnen for låten, og hvorfor han skrev den.

Det kom som en liten overraskelse for både seere, publikum og ikke minst Mahmood selv når det ble klart at han hadde vunnet årets Festival Di Sanremo. Tiltross for minst andel av seerstemmene, hadde han fått flest stemmer fra de to ekspertjuryene, og derfor holdt det til en førsteplass. På pressekonferansen etter finalen ble han spurt om han ville gjøre Eurovision for Italia, og svaret var ja. Dermed blir han den fjerde vinneren av Sanremo som gjør Eurovision etter at Italia gjorde comeback i 2011.

I et intervju med den italienske siden Eurofestivalnews.it forteller Mahmood nå mer om bakgrunnen for låten og hva teksten handler om. Tittelen Soldi, som på norsk betyr penger, handler om hvordan penger kan endre forhold i en familie.

Soldi er et personlig utbrudd basert på Mahmood sitt forhold til sin far. Han har en mor som er fra Sicilia, han er selv født i Milano og faren er fra Egypt. Hans far har vært fraværende siden han var seks år gammel, og Mahmood sier at hans far har giftet seg fire ganger etterpå, og har barn over hele verden.

I teksten til Soldi, kan man høre en strofe på arabisk. Mahmood snakker selv ikke arabisk, men strofen er hentet fra noe hans far brukte å si til han som liten gutt. Waladi waladi habibi ta’aleena, kan oversettes til min sønn, min sønn, kjære, kom her.

Videre om sin låt sier Mahmood at etter man har vært barn, utvikles en kritisk sans til foreldre, livet, måten man ser ting på. Penger forteller en historie. En historie om hvordan de påvirker våre liv, vår familie, hvordan de endrer våre forhold og hvordan vi endrer vår måte å forholde oss til vår familie på.

Alessandro Mahmood, som er hans fulle navn, er født i Milano i 1992. Han har deltatt i den italienske utgaven av X-Factor. I 2016 deltok han for første gang i nykommer kategorien i Sanremo. Han prøvde seg for andre gang i 2018, hvor han var en av to vinnere, som vant en plass blant de proffesjonelle artistene.

Mahmood er også låtskriver, og har skrevet låter for kjente italienske artister som Elodie, Michele Bravi og Marco Mengoni.

Som en av de fem store er Italia direkte i finalen 18. mai.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien