Kobi Marimi skal representere Israel

Finalen av HaKokHav Haba L’Eurovizion, Israels nasjonale utvelgelse, gikk av stabelen i kveld, og årets vertsland har dermed valgt sin artist. I Tel Aviv blir Israel representert av Kobi Marimi.

I en lang utvelgelsesprosess som startet i høst har i alt 105 deltakere blitt redusert til fire finalister – Kobi Marimi, Maya Buskila, Ketreyah og Shefita. Tre av disse gikk i kveld videre til en superfinale, og til slutt sto altså Kobi Marimi igjen som vinner etter å ha gått til topps både hos juryen og TV-publikummet.

Marimi er 27 år gammel og utdannet som skuespiller ved Nisan Nativ Acting Studio i Tel Aviv, med flere store roller på repertoaret. Han har også opptrådt ved Israels opera, og gjennom alle utvelgelsesrundene i HaKokHav Haba L’Eurovizion imponerte han dommerne med sin stemmeprakt.

Hvilket bidrag Kobi Marimi skal fremføre i Tel Aviv vil bli klart senere i vår.

Del:
Relaterte artikler