Sverige: Etno og schlagerpop til finalen

Med Leksand som vertsby ble den tredje delfinalen i årets Melodifestival avviklet i kveld, og det viste seg å være Jon Henrik Fjällgren og Lina Hedlund som var mest populære hos det svenske folket og kunne juble for finalebilletter til Friends Arena.

Kveldens sending var den 100 direktesendingen siden Melodifestivalen fikk sin nye drakt med delfinaler og turnévirksomhet i 2002, og det ble blant annet feiret med et tilbakeblikk på vinnere og høydepunkter fra de siste 18 årene.

Etter selve avstemningen var det forhåndsfavoritt Jon Henrik Fjällgren med Norrsken som sammen med Lina Hedlund og Victorious tok seg direkte til finalen den 9. mars. For Martin Stenmarck med Låt skiten brinna og Rebecka Karlsson med Who I Am blir det en ny mulighet til å kvalifisere seg til finalen da de gikk til Andra chansen i Nyköping den 2. mars.

Låtene som ikke gikk videre i kveld, plasserte seg slik:

5. plass: Dolly Style – Habibi

6. plass: Omar Rudberg – Om om och om igen

7. plass: The Lovers of Valdaro – Somebody Wants

I alt 6 305 045 stemmer kom inn i løpet av sendingen.

Neste lørdag får vi høre de syv siste bidragene i årets Melodifestival. Da er det Lidköping som står som vertsby, og på scenen får vi blant andre oppleve Arvingarna, John Lundvik, Lisa Ajax og superveteran Ann-Louise Hanson.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien