I kveld: Nasjonal finale i Romania

Mange land velger bidrag til Tel Aviv denne helgen, og nå er turen kommet til Romania. Etter to semifinaler er det duket for finale i Selecția Națională, der 12 bidrag kjemper om seieren og flybilletter til Israel i mai.

Hovedstaden București er åsted for kveldens finale, og som i semiene er det Aurelian Temişan and Ilinca Avram som ikler seg programlederrollen. I tillegg til de konkurrerende bidragene kan vi se frem til pauseunderholdning fra danske Emmelie de Forest og albanske Iniz Neziri, som sang Piedestal i fjorårets Festivali i Këngës og har vunnet den prestisjetunge Cerbul de Aur-festivalen.

Det har vært en lang og dramatisk utvelgelsesprosess i Romania, med flere høyprofilerte artister som har trukket seg underveis og nye artister som har kommet til. Men til syvende og sist står kampen mellom disse bidragene:

1. Linda Teodosiu – Renegades
2. Olivier Kaye – Right Now
3. Laura Bretan – Dear Father
4. Teodora Dinu – Skyscraper
5. Claudia Mirea – We Are the Ones
6. Aldo Blaga – Your Journey
7. Ester Peony – On a Sunday
8. Letitia Moisescu & Sensibil Balkan – Daina
9. Bella Santiago – Army of Love
10. Trooper – Destin
11. Dya & Lucian Colareza – Without You (Sin Ti)
12. Vaida – Underground

Du kan lytte til låtene og se opptredenene fra semifinalene på lenken nedenfor.

Etter at en nasjonal fagjury har hatt stor innvirkning på hvilke bidrag som har endt opp i finalen, er det TV-publikummet sammen med en internasjonal jury som skal avgjøre vinneren i en 50/50-splitt i kveld. I juryen finner vi blant andre nevnte Emmelie de Forest i tillegg til israelske Tali Eshkoli og William Lee Adams fra nettstedet Wiwibloggs.

Vinneren vil følge i bandet The Humans fotspor og håpe på et bedre resultat i ESC – som første artist i Romanias Eurovision-historie mislyktes bandet i å ta landet til finale i Lisboa i fjor med låten Goodbye.

Kveldens sending starter kl. 19.30 norsk tid og er beregnet til å vare i tre timer. Kanalene TVR1 og TVR International sender finalen, og den kan også følges på nett via TVR+ (se lenke nedenfor).

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien