2. mars – Dette skjer i kveld

I kveld er det endelig klart for den store MGP-finalen her hjemme, men det er også mye annet å følge med på rundt i Europa. Blant annet velger Island sin representant til Tel Aviv.

Dette skjer i kveld:

Island – Söngvakeppnin

5 artister, deriblant storfavoritten Hatari og Hera Björk, kjemper om seieren på Island i kveld. Tv-seerne i kombinasjon med et jurypanel vil velge ut to som avanserer videre til superfinalen. Deretter er det opp til seerne alene å bestemme hvem som stikker av med seieren. Både Jon Ola Sand og fjorårets 2. plass Eleni Foureira gjester sendingen. Finalen kan du følge direkte fra Reykjavik HER kl. 20.45.

Finland – Uuden Musiikin Kilpailu 2019

Det er allerede bestemt at det er Darude som skal representere Finland i år – men med hvilken låt? Finnene har tre låt-alternativer: Release me, Superman og Look away. Resultatet blir avgjort av en kombinasjon av tv- og jurystemmer, og Krista Siegfrieds er en av kveldens programledere. Du kan følge sendingen HER fra kl. 20.00.

Sverige – Melodifestivalen Andra Chansen

Etter fire semifinaler er vi nå kommet til Andra Chansen i Sverige, der åtte artister blir satt sammen i dueller. Blant kveldens artister finner vi Andreas Johnson, Anna Bergendahl og Nano. Utfallet avgjøres 100% av TV-seernes telefon- og app-stemmer. Sendingen ser du HER fra kl. 20.00.

Moldova – O Melodie Pentru Europa 2019

Det er finale også i Moldova i kveld, med ti artister på scenen. Resultatet avgjøres av 50/50 tv- og jurystemmer. Du kan følge sendingen HER fra kl. 20.15.

Portugal – Festival da Cancao 2019

Etter to semifinaler er det klart for finale i Portugal, med åtte artister på scenen. Resultatet blir avgjort av 50/50 tv- og jurystemmer. Sendingen starter kl. 22.00, og du kan følge den HER.

Norge – Melodi Grand Prix 2019

Sist, men ikke minst: Endelig får vi vite hvem som skal representere Norge i Tel Aviv! Som i fjor vil finalen bestå av tre runder, med internasjonal jury, gullduell og gullfinale. TV-publikummet alene vil avgjøre hvem som går av med seieren til slutt. Sendingen følger du HER fra kl. 20.55, direkte fra Oslo Spektrum med Kåre Magnus Bergh og Heidi Ruud Ellingsen som programledere. Fjorårets israelske vinner Netta Barzilai og Alexander Rybak vil opptre i løpet av sendingen.

Vi i escNorge følger sendingene tett og kommer med resultatene så snart de tikker inn. Ha en strålende Grand Prix-kveld!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien