Finland har valgt «look Away»

(Oppdatert) Midt «inne» i vår egen MGP-finale, har Finland valgt låt til Tel Aviv.

Og i kveldens finale av UMK vant låten Look Away klart og var førstevalget både blant jury og telefonstemmerne. Darude skal dermed reise til Israel med en låt skrevet av ham selv i samarbeid med vokalist Sebastian Rejman.

Darude har blitt internt utvalgt av Finland til årets ESC, og han hadde tilbake i 2000 en av det årets største hitlåter i Sandstorm. Han klarte vel aldri å følge opp denne senere internasjonalt , men han har bevart en god og stor karriere hjemme i Finland, foruten sør i de baltiske landene.

Darudes egentlige navn er Toni-Ville Henrik Virtanen, og i front for låten har han fått med seg Sebastian Rejman: En finlandsvensk vokalist som har egentlig har røtter i helt andre sjangre enn hva bidraget til Tel Aviv låter som. Rejman er også medlåtskriver, og sammen skal de forsøke å kapre Finlands andre finaleplass på rad – og gjerne noe høyere enn 25..plassen fra fjoråret. 

I Tel Aviv skal Finland til verks i den første semifinalen, hvor låten er trukket til den første delen av showet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien