Hatari for Island!

Norge er ikke det eneste landet som valgte låt i kveld – våre naboer på Island er også klare med sin låt!

I kveld arrangerte Island sin finale i Songvakeppnin – og vinneren ble en gruppe her også! Det blir bandet Hatari med låta «Hatrið Mun Sigra» som skal til Tel Aviv!
Bandet består av de tre guttene Klemens Hannigan, Matthías Tryggvi Haraldson, og Einar Stéfansson, som har opptrådt sammen siden 2017. De er omtalt som Islands beste live-band, så det blir spennende å se hva vi kan vente oss i Tel Aviv… Kveldens fremføring kan du se i videoen nederst i saken!

Islands eurovision-suksess har ikke vært på topp i det siste. De har ikke kvalifisert seg siden 2014, og i fjor kom Ari Olafsson faktisk helt sist av alle deltakerne. Den beste plasseringen deres har de fra 2009, da Yohanna kom på en andreplass i Moskva – bare slått av Rybak!

Kan de ta suksessen tilbake, 10 år etter andreplassen?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien