Chingiz for Aserbajdsjan

Midt i sesongens siste super-selection slipper Aserbajdsjan nå overraskende låten sin!

Artisten er 27 år gamle Chingiz, som ble født i Moskva, men har bodd i Aserbajdsjan siden han var 6 år. Allerede som 13 åring vant han Pop Idol i landet, og har siden den gangen deltatt i flere musikk-konkurranser. Chingiz er stor fan av yoga og kung fu.

Låten han skal fremføre heter Truth, og handler om et kjærlighetsforhold der den ene alltid svikter partneren sin. Låten er skrevet av artisten selv, og Borislav Milanov. Sistnevnte har skrevet flere tidligere suksessfulle esc-låter, som «If Love Was A Crime», og fjorårets «Bones».

Aserbajdsjan debuterte i esc i 2008, og hadde stor suksess de første årene, med seier allerede i 2011. De siste årene har ikke suksessen helt vært den samme, og Aisel, som faktisk åpnet hele konkrransen som første deltaker ut i første semifinale i fjor, kom ikke til finalen en gang. Gjør de det bedre i år tro?

Chingiz deltar i andre semifinale den 16 mai, som en av Norges konkurrenter. Hør låta her!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien