Israel får startnummer 14 i finalen

Nå som alle land har valgt sitt bidrag, går forberedelsene til ESC 2019 inn i en ny fase. I går ble vertslandets startnummer i finalen trukket, og Israel går ut som nummer 14.

De øvrige «Big 5»-landene og de 10 som kvalifiserer seg fra hver semifinale skal trekke hvilken halvdel av finalen de får starte i, og så bestemmer produsentene for showet hvilket startnummer de skal få for å sikre variasjon og ‘stigning’ i programmet. Men for å unngå spekulasjoner om eventuelle fordeler for vertslandet, må de trekke sitt startnummer.

Israel og Kobi Marimi får altså startnummer 14 i finalen den 18. mai. Sist gang et vertsland trakk dette startnummeret var Østerrike i 2015 – da endte The Makemakes helt sist i finalen med 0 poeng. For Israels skyld får vi håpe dette ikke blir skjebnen til ‘Home’ i år…

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien