escNorge vurderer: Danmark, Hviterussland, Kypros og Norge

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Danmark, Hviterussland, Kypros og Norge.

Grunnet kort tid før prøvene starter vil de siste vurderingene komme samlet, fire stykker om gangen. Konseptet blir det samme, og du kan fortsatt stemme å si din mening om hver enkelt låt.

Våre naboer i syd, Danmark er første land ut av seks. De debuterte i Eurovision i 1957 og har vunnet tre ganger. I de seneste årene har det gått litt opp og ned for Danmark. Etter seieren i 2013, tok de seg ikke til finalen i 2015 og 2016. Ifjor havnet de på en niendeplass i finalen.

Dansk Melodi Grand Prix er konkurransen Danmark finner sin representant fra. Denne konkurransen har lange tradisjoner, og har pågått like lenge som den norske utgaven. Dansk MGP ble ikke avholdt mellom 1967 og 1977, grunnet at tv sjefen i DR mente at Eurovision ikke var god nok underholdning.

Danmarks bidrag i år heter Love Is Forever. Låten er skrevet av Lise Cabble, Melanie Wehbe og Emil Rosendal Lei.

Vår vurdering

Love Is Forever er en søt melodi, fengende og morsomt med språkvrien. Denne melodien er enkel og skiller seg ut fra de andre bidragene. Lite negativt å si om det danske bidraget i år, og de kommer ganske så godt ut av denne vurderingen.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Leonora og Love Is Forever på terningkast:


Hviterussland debuterte i Eurovision i 2004. Deres beste plassering er en 6.plass i finalen i 2007. De var sist i finalen i 2017, og før det var de i finalen  2014. De har med andre ord ikke den beste statisikken.

Landet velger sitt bidrag i en årlig nasjonal finale, men har også benyttet seg av interne utvelgelser i 2010 og 2011. Fra 2020 legger tv stasjonen BTRC ned den nasjonale finalen, og heller går for interne utvelgelser i årene fremover.

Hviterusslands bidrag heter i år Like It. Låten er skrevet av Yulia Kireeva, Viktor Drobysh og Zinaida Kupriyanovich.

Vår vurdering

Like It fenger en del av oss. En låt som er enkel og ganske fornøyelig å høre på. Andre setter spørsmålstegn ved Zenas engelsk og hvordan fremføringen blir i Tel Aviv. Noen mener også at låten er utdatert. Hviterussland havner da midt på i vår vurdering.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Zena og Like It på terningkast:


Kypros har deltatt i Eurovision siden 1981. De har ikke oppnådd de helt store bragdene i konkurransen. Middelhavsøya har aldri vunnet Eurovision, og før 2018 var deres beste plassering en femteplass fra 1997. Ifjor i Lisboa havnet Kypros på en andreplass.

Kypros har ingen lang tradisjonell nasjonal utvelgelse, men har vekslet mellom nasjonale finaler og interne utvelgelser. De har valgt internt i 2018 og i år.

Kypros bidrag heter i år Replay. Låten er skrevet av Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Albin Nedler og Kristoffer Fogelmark.

Vår vurdering

Replay er moderne og kunne vært godt vært utgitt av en av de store popstjernene. Lytteren går i gang på denne og den er helt grei å høre på. De mer negative syns dette blir for standard og skiller seg i det store og hele lite ut.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Tamta og Replay på terningkast:


Så var vi kommet til vårt eget land Norge. Norge debuterte i Eurovision i 1960. Vi har vunnet konkurransen tre ganger i 1985, 1995 og 2009. Siden 2017 har vi alltid gått videre til finalen, og vår beste plassering er en fjerdeplass i 2013.

Norges bidrag i år heter Spirit In The Sky. Låten er skrevet av Tom Hugo Hermansen, Fred Réne Buljo, Alexandra Rotan, Henrik Tala, Alexander N. Olsson og Rüdiger Schramm.

Vår vurdering

Herlig up-tempo låt fra Norge i år som får dansefoten til å rykke. Fengende, dansbart og godt levert av Keiino. Alle i escNorge er veldig stolte av at Keiino representerer oss, og de har gjort en fantastisk jobb som norske ambassadører på de ulike førfestene rundt omkring i Europa. Masse lykke til i mai!

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Keiino og Spirit In The Sky på terningkast:

Vi er tilbake med flere vurderinger i morgen!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien