escNorge vurderer: Ungarn, Frankrike, Makedonia og Storbritannia

I tiden frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge vurdere alle årets 41. bidrag. Dagens land og bidrag kommer fra Ungarn, Frankrike, Makedonia og Storbritannia.

Ungarn har deltatt i Eurovision 16 ganger siden debuten i 1994. Debuten i 94 står fortsatt som landets beste, da de havnet på en fjerdeplass. Kally Saunders, som representerte Ungarn i 2014 var nærmest å slå deres beste plassering da han havnet på en femteplass. Ungarn har siden 2011 alltid gått videre til finalen, men ikke nødvendigvis oppnådd de beste plasseringene der. Fortsatt er det 2014 plasseringen som er deres beste i nyere tid.

Ungarn har hatt interne utvelgelser, men siden 2011 har de hatt deres nasjonale utvelgelse A Dal. Utvelgelsen består av to kvartinfaler, to semifinaler og en finale.

Ungarns bidrag i år heter Az Én Apám. Låten er skrevet av József Pápai, Ferenc Molnár og Caramel.

Vår vurdering

En liten nedtur etter Origo i 2017, men årets bidrag er da ganske så koselig. De som liker etnisk musikk fikk det de likte i denne. Plystre – delen, ungarsk og en behagelig låt drar Ungarn ganske godt opp på listen vår.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Joci Papai og Az Én Apam på terningkast:


Så til en av de gamle traverne i Eurovision, nemlig Frankrike. De debuterte i 1956 og har deltatt i 61 finaler. De har vunnet konkurransen i 1958, 1960, 1962, 1969 og 1977. Deres dårligste plassering er fra 2014, da havnet de på en 26. plass med 2 poeng. Deres beste plassering de siste årene er en 6.plass i 2016 da Amir representerte landet. Frankrike er en av de fem store og er alltid i finalen.

Frankrike har hatt interne utvelgelser og nasjonale finaler. Deres nye nasjonale finale konsept Destination Eurovision, som de tok i bruk i 2018 har gitt landet en ganske god opptur og programmet er blitt populært på hjemmebane.

Frankrikes bidrag heter i år Roi. Låten er skrevet av Bilal Hassani, Madame Monsieur og Medeline.

Vår vurdering

Dette er en moderne poplåt med et flott budskap, levert ganske så overbevisende av Bilal. Han er den type artist som kommer godt igjennom skjermen og skiller seg ut. Frankrike vinner nok ikke Eurovision i år heller, men vi har troen på en topp ti plassering.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Bilal Hassani og Roi på terningkast:


Land nummer tre i denne vurderingsartikkelen, er et land på Balkan som sliter voldsomt i Eurovision for tiden. Det er nemlig Makedonia. De var sist i en finale i 2012. Deres beste plassering er en 12 plass fra Athen 2006. Ifjor fikk de sin dårligste plassering da de ble nummer 18 i semifinalen.

Makedonia har for det meste valgt låter og artister internt, men de har hatt enkelte nasjonale finaler.

Makedonias bidrag heter i år Proud. Låten er skrevet av Darko Dimitrov, Robert Bibliov, Lazar Cvetkoski, Kosta Petrov og Sanja Popovska.

Vår vurdering

Proud er en sart og rolig ballade. Enkelte mente den var kjedelig, mens andre mente at det var et driv og noe som holder lytteren interessert gjennom hele låten. Tamara er en veldig god vokalist, og vi har litt troen på en finaleplass for Makedonia i år.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Tamara Todevska og Proud på terningkast:


Storbritannia er en av de fem store og er alltid å finne i finalen. Landet har gjort det veldig bra før i tiden, og har en imponerende statistikk, både når det kommer til å vinne, antall andreplasser og hvor mange ganger de har stilt opp når andre land ikke kunne arrangere Eurovision året etter. I nyere tid har det ikke gått veldig bra for landet, og vi må tilbake til Moskva for å finne siste topp ti plassering. Da kom Jade på en femteplass.

Storbritannia har hatt nasjonale finaler og interne valg. Etter en periode med interne valg, har de nå arrangert nasjonale finaler noen år på rad.

Storbritannias bidrag heter i år Bigger Than Us. Låten er skrevet av Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik og Jonas Thander.

Vår vurdering

Denne låten har to veldig positive fordeler ved seg. Den er moderne og gospel delen av låten er veldig bra. Dessverre er nok dette et eksempel på at artister kan dra en dårlig låt ned. Michael Rice overdriver vokalene veldig, og det gjør at det blir masete. Han gestikulerer i tillegg veldig, såpass mye at han ble kronet til kongen av gestikulering. Låten kunne tjent mer på en roligere og dempet fremføring enn det den antagelig kommer til å få i Tel Aviv. Som alltid er vi skuffet over Storbritannia, og som alltid forventer vi oss litt mer fra popens hjemland.

Etter at tretten stykker hadde gitt sine stemmer lander Michael Rice og Bigger Than Us på terningkast:

De fem siste vurderingene kommer i morgen, så følg med!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien